Af - 26/01-16 08:11

'Den lille svindler' taler ud: Løkke sender kækt svar til Lykketofts tale'Den lille svindler' taler ud: Løkke sender kækt svar til Lykketofts tale

I en lækket tale revser Mogens Lykketoft både den nuværende og tidligere regering i hårde vendinger. Nu svarer Løkke på kritikken.

Bildstrecke im Grossformat »
Her ses Lars Løkke som formand for Venstre Ungdom med andre ungdomspolitikere i 1988 under 'skoleprojekt Afghanistan'. Foto: Polfoto En ung Lars Løkke i 1998 som formand for VU. Foto: Polfoto Lars Løkke Rasmussen i 1995. Foto: Polfoto Her Lars Løkke Rasmussen som formand for venstre ungdom. Lars Løkke Rasmussen var fra 5. april 2009 til 3. oktober 2011 Danmarks statsminister og fra 17. maj 2009 tillige formand for partiet Venstre. Løkke Rasmussen har været medlem af Folketinget siden den 21. september 1994 og har været Indenrigs- og Sundhedsminister samt finansminister i Anders Fogh Rasmussen-regeringen. Foto: Polfoto Dommerpanelet til Årets By. Fra venstre: adm. direktør i Tivoli Lars Liebst, Chefredaktør på Jyllands-Posten Carsten Juste, Georg Sørensen, direktør for Herning Messecenter, planetarieleder på Steno Museet, Ole J. Knudsen, direktør i Investeringsforeningen Banco Kirsten Fjord og Finansminister Lars Løkke Rasmussen. Foto: Polfoto Statsminister Lars Løkke Rasmussen med sine ministre Peter Christensen, Søren Pind og Troels Lund Poulsen på vej ud fra Amalienborg, hvor de torsdag blev præsenteret for kronprins Frederik. Billedet er taget den 8. marts 2011. Både Pind, Troels Lund og Søren Peter Christensen har åbent forsvaret Løkke lige siden. Foto: Polfoto Amtsborgmester Lars Løkke Rasmussen, Venstre, i 1998. Foto: Polfoto Partiet Venstre holder landsmøde i Herning. Partiformand Anders Fogh Rasmussen genvælges. Ses her sammen med partisekretær Claus Hjort Frederiksen og næstformand Lars Løkke Rasmussen. Billedet blev taget i 1998. Foto: Polfoto Venstres næstformand Lars Løkke Rasmussen svarer på spørgsmål om udlicitering i 2001. Foto: Polfoto Foto: Polfoto "Gang i Danmark" blev skudt i gang af Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen i DGi-huset i Århus. Han tog sig en tur på den kombinerede cykel/græslåmaskine. Taget i 2006. Foto: Polfoto Lars Løkke blev statsminister den 5 april 2009, da Anders Fogh Rasmussen forlod posten for at blive generalsekretær i Nato. Foto: Polfoto Statsminister Lars Løkke Rasmussen inden starten på motionscykelløbet Ritter Classic 2009 i Vesterparken i Taastrup. Foto: Polfoto Statsminister Lars Løkke Rasmussen inden starten på motionscykelløbet Ritter Classic 2009 i Vesterparken i Taastrup. Foto: Polfoto Foto: Polfoto Venstre holdt gruppemøde på Christiansborg. Venstres formand Lars Løkke Rasmussen taler med pressen før det afgørende skæbnemøde. Foto: Polfoto

Klik gennem galleriet og se Lars Løkkes karriere i billeder.

Mogens Lykketoft, tidligere formand for Folketinget og nuværende formand for FN's Generalforsamling, er kommet i hård modvind, efter en tale i går blev lækket til Berlingske.

Mogens Lykketoft havde skrevet talen i anledningen af sin 70 års fødselsdag i forbindelse med en privat fødselsdagensreception, som blev anfholdt den 9. januar.

Kommentatorer: Lykketoft-tale er kluntet, dum og uværdig
Kommentatorer: Lykketoft-tale er kluntet, dum og uværdig

I talen langer Mogens Lykketoft hårdt ud efter den nuværende og den forrige regeringen i hårde vendinger.

Han kalder blandt andet statsminister Lars Løkke Rasmussen for 'en lille svindler' og Thorning-regeringen for 'talent- og profilløs', skriver avisen.

Lykketoft i lækket tale: Løkke er en lille svindler
Lykketoft i lækket tale: Løkke er en lille svindler

Og nu svarer 'den lille svindler' tilbage på kritikken. På sin Facebook-profil har Lars Løkke Rasmussen delt en video med den alternative nytårstale om den hårde tone på sociale medier, som han holdt ved årsskiftet.

'Tillader mig lige en genudsendelse. Budskabet er vist ikke nået helt over Atlanten. Sætter pris på alle min folkevalgte kollegaer, der hver med deres idelogiske udgangspunkt arbejder hårdt for det, de mener tjener Danmark bedst,' skriver statsministeren.

Skoleelever til Løkke: Hvordan skal flygtninge integreres
Skoleelever til Løkke: Hvordan skal flygtninge integreres

Tillader mig lige en genudsendelse... Budskabet er vist ikke nået helt over Atlanten. :-) Sætter pris på alle min...

Posted by Lars Løkke Rasmussen on Monday, 25 January 2016

Den lækkede tale har også fået den nuværende formand for Folketinget, Pia Kjærsgaard, op ad stolen.

'Jeg kan se i Berlingske, at Mogens Lykketoft fejrede sin fødselsdag med at sable den tidligere regering ned - hans egen - benævne de nye V-ministre som 'dybt usympatiske' og som om det ikke var nok også lige kalde den nuværende statsminister 'en lille svindler'', skriver en forfærdet Pia Kjærsgaard på Facebook.

Løkke får besøg af David Cameron til EU-snak
Løkke får besøg af David Cameron til EU-snak

'Hans udtalelser taler næsten for sig selv: her taler en mand langt klogere end andre, en mand, der fra sit elfenbenstårn i New York kigger ned på sit lille fædreland,' tilføjer hun.

Jeg kan se i Berlingske, at Mogens Lykketoft fejrede sin fødselsdag med at sable den tidligere regering ned – hans egen...

Posted by Pia Kjærsgaard on Monday, 25 January 2016

Popularitet: Denne minister redder Løkke fra at blive nummer chok
Popularitet: Denne minister redder Løkke fra at blive nummer chok

Selv har Mogens Lykketoft kun udtalt sig i et skriftligt svar til Berlingske. Et svar, som han efterfølgende har offentliggjort på Facebook.

Her understreger han, at talen var tiltænkt et privat forum af familie og venner.

'Jeg beklager et følelsesudbrud, men også at en gæst åbenbart har viderebragt noget, der bidrager til absolut utilsigtet offentlig debat. Jeg var af den sikre overbevisning, at alle til stede var så meget mine venner, at de vidste dette,' skriver Mogens Lykketoft.

Løkke afviser DF's ønske om ikke at integrere flygtninge
Løkke afviser DF's ønske om ikke at integrere flygtninge

'Jeg har ofte i mit politiske liv været præsenteret for, hvad andre angiveligt skulle have sagt privat om mig og har aldrig reageret derpå. Det private bør forblive privat og ikke udlægges og kommenteres ude af kontekst i det offentlige rum,' fortsætter han.

En dansk avis er kommet undervejs med den tale, som jeg holdt til min private 70-års fødselsdag i København tidligere på...

Posted by Mogens Lykketoft on Monday, 25 January 2016

Løkke og Hjort er uenige om klynke-kommuner
Løkke og Hjort er uenige om klynke-kommuner

Hverken forhenværende eller nuværende formand for Socialdemokraterne, Helle Thorning-Schmidt (S) og Mette Frederiksen (S), har ønsket at kommentere talen.

LÆS OGSÅ: Løkkes gransker: Danmark bør skifte udenrigspolitik

LÆS OGSÅ: Truende emails til Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg er terror

LÆS OGSÅ: Bekymret Birthe Rønn: Venstre er i frit fald

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx