Af Pelle Dam - 15/05-14 20:24

Tys-tys-kilden havde også adgang til militærhemmelighederTys-tys-kilden havde også adgang til militærhemmeligheder

Forsvaret bekræfter, at Se og Hørs hemmelige kilde var sikkerhedsgodkendt til fortrolige systemer.

storybild

Skandalen om lækkede data fra en ansat hos IBM til ugebladet Se og Hør fortsætter med at vokse.

Ugebladets hemmelige kilde, der nu er sigtet i sagen, var ikke kun operatør af hævekort- og Nem-ID-systemerne, som Nets har outsourcet til IBM. Det skriver DR Nyheder.

Hans team hos IBM havde også til opgave at overvåge driften af forsvarets specialudviklede og milliarddyre it-system DeMars, der håndterer dybt fortrolige oplysninger om forsvarets indkøb, materiel, ressourcer og økonomi.

Se og Hør-undersøgelse færdig inden sommer
Se og Hør-undersøgelse færdig inden sommer

For at få lov til at arbejde med DeMars kræves det, at man er sikkerhedsgodkendt af Forsvarets Efterretningstjeneste (FE). Og en sådan godkendelse fik den pågældende kilde uden problemer, erfarer DR Nyheder.

- Det er jo helt vildt, hvis forsvarets oplysninger ikke er godt beskyttet. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad det kan betyde, hvis kriminelle, terrorister eller andre med onde hensigter kan betale sig til at få fat i sådan nogle oplysninger, siger Karina Lorentzen Dehnhardt, SF's formand for Retsudvalget.

Sprængstoffer fundet nedgravet i villahave
Sprængstoffer fundet nedgravet i villahave

Forsvaret outsourcede i 2010 driften af DeMars til IBM. Ifølge DR Nyheders oplysninger fandt overvågningen af systemerne sted i et særligt lokale i IBM's datacenter i Ballerup. Lokalet var aflåst, og det krævede nøglekort og særlig kode at komme ind.

I rummet arbejdede fire operatører ad gangen. Foruden overvågning af Nets' systemer betjente de også to computere, som Forsvarets DeMars-system kørte på.

Derfor kan sms'er fælde Se og Hør-chefer
Derfor kan sms'er fælde Se og Hør-chefer

Forsvaret bekræfter sagen over for DR Nyheder og oplyser, at man har "bedt IBM om at gennemføre en grundig undersøgelse af, om personen, der ulovligt har solgt data fra Nets, også har udøvet ulovlig adgang til Forsvarets data".

- På baggrund af IBM' s igangværende undersøgelser er der ikke konstateret nogen misbrug af adgange for bemeldte person. Forsvaret følger naturligvis sagen nøje, men er for nærværende tilfredse med, at der ikke er konstateret ulovligheder i forhold til Forsvarets data, skriver Asger Søndergård Olesen, direktør for Forsvarets IT-Tjeneste, i en mail.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Folk gør tykt grin med Fakta efter...
bt.dk
Bank går konkurs
bt.dk
Medie: Hooligans planlægger VM-angreb
bt.dk
Jonas blev indlagt i et...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx