Af Amalie Abildgaard - 06/09-17 13:49

Meningitis-frygt på landskendt efterskole - elever vil hjemMeningitis-frygt på landskendt efterskole - elever vil hjem

Oure Efterskole på Fyn har mistanke om, at en elev i 10. klasse er ramt af meningitis. Vedkommende har været indlagt siden tirsdag, og flere elever på skolen har desuden været nervøse for, at de også er ramt.

storybild

Oure. Arkivfoto. (Billede: privat)

»Det starter i går (tirsdag,red.) morges, hvor en sygeplejerske er forbi en dreng, der har influenza, men vi finder ud af, at der også er tale om nakkestivhed. Derfor bliver han sendt på Odense Sygehus, hvor man arbejder på meningitis-mistanke,« siger Carsten Petersen, der er forstander på Oure Efterskole.

Prøver vil vise, hvorvidt der er tale om den smitsomme hjernehindebetændelse, meningitis. Prøverne vil ifølge forstanderen dukke op i løbet af torsdagen.

»Vi er i kontakt en embedslæge og bruger de anbefalinger, som lægen foreskriver,« siger Carsten Petersen, der fortæller, at der er blevet forebyggende piller til den indlagte drengs bofæller på efterskolen.

Samtidig har tre elever været nervøse for, at de også skulle være smittet, da de fik ondt i nakken. Derfor har de også været en tur på hospitalet. Det var dog ikke tilfældet.

»Både som forældre og barn reagerer man forskelligt på oplevelsen. Der er enkelte, der gerne vil hjem, og det kommer de,« fortæller Carsten Pedersen.

I øjeblikket har efterskolen ekstra ansatte på for at håndtere de forskellige reaktioner.

»I går havde vi rigtigt travlt, men i dag er der mere ro på. Hvis de tre til observation var smittet, havde det været en anden sag,« siger forstanderen.

Meldingen er, at 10. klasses eleven er i bedring.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

NHL-dansker røg ud af slutspillet:...
bt.dk
Flyselskab med vildt tilbud: Få penge...
bt.dk
BT afslører: Counter-Strike-hold i...
bt.dk
Så er det afgjort: Vinder guld for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx