Af - 23/03-17 19:21

Benjamin fik stjålet sin bil: Brugte særlig metode til at få den igenBenjamin fik stjålet sin bil: Brugte særlig metode til at få den igen

Han fik sin lille bil tilbage på ganske kort tid.

storybild

(Billede: Scanpix/Scanpix/Twitter)

Benjamin Rud Elberth, der er kendt fra tv, havde en særlig fremgangsmåde, der fik familiens stjålne, lille Citroen tilbage i indkørslen på under 24 timer.

Onsdag var den gal. Den grå Citroen C1 holdt ikke udenfor huset, som den burde gøre. En tyv havde fundet nøglen på jorden, hvor den var landet efter at være faldet ud af lommen på Benjamins kæreste, der havde en baby på armen, da hun steg ud af bilen tidligere

Selv om familien har to køretøjer, så har den lille sølvgrå bil en særlig plads i familiens hjerte.

- Det er familiens første bil, siger Benjamin Rud Elberth til metroxpress.

Derfor greb Benjamin Rud Elberth, der ofte optræder i tv og andre medier med sin viden om sociale medier, til det, han kender bedst. Nemlig twitter, hvor han har knap 10.000 følgere.


Han havde givet op efter at have besøgt for eksempel Mjølnerparken på Nørrebro for at finde sin stjålne bil.På kort tid gik opslaget viralt. Måske på grund af den findeløn, som eksperten i sociale medier smed på banen. Det drejede sig om en middag for to på bøfrestauranten MASH. Efterlysningen gav pote.

Derfor skal du ikke (altid) dele billeder af savnede børn
Derfor skal du ikke (altid) dele billeder af savnede børn

Bilen blev fundet parkeret på en sidegade til trafikåren Nordre Fasanvej, der ligger på Frederiksberg. Her havde en vaks fyr ved navn Jonas set opslaget fra Twitter, der var blevet delt på en Facebook-side. Bilen blev fundet 2,3 kilometer fra, hvor den blev stjålet.


Benjamin, der jo er ekspert i sociale medier og især Twitter understreger, at han ikke mener, at alle og enhver med et login kan gøre sig selv lige så heldige som ham. Opskriften er et solidt netværk, samt utallige kilometer i benene, når der kommer til at få budskaber til at brede sig.

Hvordan har du det med, at det endte med at blive en Facebook-bruger, der fandt bilen først?

- Jeg holder jo på, at jeg kun har foretaget mig noget på twitter. Men den blev i hvert fald fundet igennem de sociale medier, siger Benjamin Rud Elberth, der i øvrigt ikke er begejstret med at fremhæve sine egne evner i denne sag.

Jyske Jakob sælger 24 år gammel Toyota i GENIAL annonce
Jyske Jakob sælger 24 år gammel Toyota i GENIAL annonce

Efter at have hentet bilen er låsene blevet kalibreret om, så tyven ikke kan vende tilbage med den stjålne nøgle og bortføre familiebilen på ny. Desuden har Benjamin våget over bilen natten til torsdag.

Benjamin Rud Elberth forklarer, at det ikke er hver gang, at det lykkes ham at bruge sine twitter-kræfter til at fremtrylle bortkomne ejendele. For fem år siden forsøgte eksperten at skaffe sin nieces forsvundne bamse tilbage. Den dukkede aldrig op.


LÆS OGSÅ: Femårig dreng efterlod hjerteskærende besked til Marie: Nu prøver hun at finde ham

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx