Af Ritzau - 21/03-17 14:34; Opdateret: 21/03-17 15:00

Minister ser gode takter i DF's sanktioner mod syrienkrigereMinister ser gode takter i DF's sanktioner mod syrienkrigere

Beskæftigelsesministeren fremlægger inden længe en plan for at bremse syrienkrigere på offentlig forsørgelse.

storybild

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) varsler hårdere straffe mod syrienkrigere på offentlig forsørgelse. Han præsenterer inden længe en plan for at komme problemer til livs. (Billede: Pressefoto, Erhvervsministeriet.)

Dansk Folkepartis forslag om at sanktionere folk, der kæmper for Islamisk Stat (IS) med en offentlig ydelse fra Danmark i ryggen, er "gode og konstruktive".

Det mener beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), der selv forventer at fremlægge en plan for at løse problemet inden påske.

- Overordnet ser jeg meget positivt på de forslag, som Dansk Folkeparti bringer på banen. Jeg vil ikke kommentere de enkelte elementer, for dem har jeg lovet Dansk Folkeparti, at vi vil have en dialog om, siger han.

Mere konkret foreslår regeringens støtteparti, at syrienkrigere skal fratages ydelsen og betale den tilbage til den danske stat.

Derefter skal de have seks måneders karantæne, før de igen kan komme på offentlig forsørgelse. Og det skal i så fald være den lavere integrationsydelse.

I begyndelsen af året kom det frem, at 36 danske syrienkrigere fra 2012 til 2014 har modtaget penge fra statskassen, mens de har været udrejst.

For Troels Lund Poulsen afhænger problemets karakter ikke af, hvor mange personer det drejer sig om.

- For mig er det et stort politisk problem. Og det er det, uanset om det drejer sig om en, 35 eller 50. Det kan vi ikke finde os i. Én sag er for mig én sag for meget, siger ministeren.

Ministeren har tidligere sendt et brev til kommuner og a-kasser, hvori han indskærpede, at der skulle strammes op.

- Jeg går ud fra, at kommunerne og landets borgmestre har forstået budskabet om, at man skal sørge for at holde et vågent øje med, hvilke ydelser der bliver udbetalt, siger Troels Lund Poulsen.

Hos Socialdemokratiet er man enig i, at pengene skal betales tilbage til den danske stat. Men partiet vil have en større viden om, hvor mange syrienkrigere på offentlig forsørgelse der kommer tilbage til Danmark.

- Er der meget grund til at bruge meget tid på, hvad der skal ske, når de kommer tilbage, hvis de ikke kommer tilbage? Jeg har brug for at få oplyst, hvor stort problemet er, siger beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen (S).

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nye forbindelser under lup: Særlig...
bt.dk
Venner gennem 30 år: Eddie Skoller...
bt.dk
Teenageren Emma trodsede sine...
bt.dk
Kritikken hagler ned over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx