29/04-15 08:22

Rapport: Ecstasy-stof er tilbage som pulverRapport: Ecstasy-stof er tilbage som pulver

MDMA fra ecstasy-pillerne er "tilbage på det illegale stofmarked i relativt stort omfang", lyder det i rapport fra Sundhedsstyrelsen. Denne gang sælges det som pulver

storybild

MDMA som det her har fået en revival i det danske natteliv, siger rapport fra Sundhedsstyrelsen (Billede: Australian Federal Police)

For 15 år siden trillede ecstasypillerne med det aktive stof MDMA ind i det danske natteliv og fik sundhedsmyndighederne til at rykke ud med kampagner.
Siden forsvandt stoffet stort set fra markedet.

Men nu er stoffet 'tilbage på det illegale stofmarked i relativt stort omfang,' fremgår det af rapporten 'Illegale stoffer i Danmark', hvor landets retskemiske afdelinger for Sundhedsstyrelsen har undersøgt narko, Politi og Skat har konfiskeret i 2011-2013.
Ifølge Christian Lindholst fra retskemisk afdeling på Aarhus Universitet, så var stoffet “i en periode fra 2008 til 2012 ofte erstattet af flere andre designerdrugs.”

- Nu er MDMA tilbage og forhandles oftest på pulverform i små salgsposer. MDMA på pulverform er mere rent end det stof, man finder i ecstasytabletter. Man skal derfor som bruger være mere forsigtig, siger han.

For få uger siden advarede Karina Härestrand, fordi hendes 17-årige søn begyndte at hyperventilere, få stærke kramper og måtte indlægges, efter en person havde puttet MDMA i hans drink.

Metroxpress kunne i går fortælle, at tolderne konfiskerer langt mere syntetisk narkotika. I 2012 tog de 27,5 kilo - det tal var tidoblet til 288 kilo i 2014 ifølge SKat.
Alene i 2014 blev der ifølge Christian Lindholst registeret 101 nye narkotiske stoffer i EU i 2014.

- Der er et stigende antal nye designerstoffer på stofmarkedet i øjeblikket, og nogle af dem er bekymrende og problematiske, siger han.​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx