Af - 13/01-15 13:17

Forsker: Vi har løsningen på unges selvmord.Forsker: Vi har løsningen på unges selvmord.

Flere unge begår selvmord end nogensinde før. Løsningen har eksisteret i mange år, men den samler støv på grund af manglende økonomi.

storybild

Flere unge i aldersgruppen 15-19 år begår i højere grad selvmord end før. (Billede: Polfoto)

Antallet af unge, der begår selvmord er i kraftig stigning viste en ny rapport fra Center for Selvmordsforskning i sidste uge.

Men nu melder Center for Selvmordsforskning, at man allerede har løsningen på problemet. Eneste problem er: Der mangler midler.

- Programmet er der, effekten er der. Men her på centret har vi ingen penge til at gennemføre det program, som vi ved virker, siger Lillian Zøllner, leder på Center for Selvmordsforskning i Odense.

IS driver unge piger til selvmord
IS driver unge piger til selvmord

Centret har tidligere haft positive resultater med programmet 'Travellers'.

Det går kort fortalt ud på, at sårbare unge i skoletiden udstyres med redskaber, så de bliver bedre rustet til modgang i tilværelsen.

Projektet kørte på højtryk i 2005-2006. Men siden 2010 har centret ikke modtaget midler til at fortsætte, og er blevet nødt til at lægge 'Travellers' på is.

Det er selvom halvdelen af 48 unge 15-19-årige, der modtog undervisningen oplevede en gavnlig effekt af det.

Hjemløse Csaba: - Min jul er fyldt med mørke og tanker om selvmord
Hjemløse Csaba: - Min jul er fyldt med mørke og tanker om selvmord

Derfor håber Lillian Zøllner nu, at centret igen kan blive godkendt til de 2,3 millioner, som forløbet sidst kostede i 2005.

Og den ide er SF med på.

- Jeg synes, det er positivt at tage erfaringerne fra Odense og udvide ordningen, siger partiets psykiatriordfører, Özlem Cekic, der vil afsætte 5-10 millioner til en national handlingsplan på området.

Partiet Venstre finder ligeledes udviklingen bekymrende, men psykiatriordfører Jane Heitmann vil først kontakte socialministerien selv, for at finde ud af, hvilke erfaringer der har været med 'Travellers'.

Efter Robin Willams' selvmord: Nu taler sønnen ud
Efter Robin Willams' selvmord: Nu taler sønnen ud

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx