Af Ritzau - 24/11-16 14:01; Opdateret: 24/11-16 14:38

Frifundet i Se og Hør-sag: Nu kan jeg komme videreFrifundet i Se og Hør-sag: Nu kan jeg komme videre

Eks-chefredaktør Per Ingdal er lettet over frifindelse i Se og Hør-sag. Det har været et pres, siger han.

storybild

Aller Medias tidligere udgiverdirektør, Per Ingdal, er torsdag blevet frikendt i Se og Hør-sagen. (Billede: Scanpix/Mads Nissen)

Da Per Ingdal blev konstitueret chefredaktør på Se og Hør i 2009, lod han samarbejdet med tys-tys-kilden fortsætte.

Derfor havde anklagemyndigheden krævet Per Ingdal idømt ubetinget fængsel i et sted mellem halvandet og to år. Men torsdag er han ved Retten i Glostrup blevet frifundet i den såkaldte Se og Hør-sag.

- Jeg er meget glad og tilfreds og lettet. Jeg kan komme videre. Jeg går ud fra, at anklagemyndigheden ikke anker, siger Per Ingdal til TV2 uden for Retten i Glostrup.

- Man har set på det, der er foregået på Se og Hør, med stor alvor. Jeg synes, det er forholdsvis hårde straffe, der er givet. Men jeg er tilfreds med, at man har vurderet, at jeg ikke har noget med sagen at gøre, siger han.

Han er den eneste i sagen, der er blevet frifundet helt. De andre tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup og Kim Henningsen blev begge dømt.

Henrik Qvortrup fik en straf på et år og tre måneder, hvor de tre måneder er ubetinget, mens resten er betinget. Kim Henningsen fik et års betinget fængsel.

Den frifundne eks-redaktør ønsker dog ikke at kommentere, at de andre er blevet dømt, mens han selv er gået fri.

- Det primære for mig har været at få renset mit navn. Det har været et pres og ikke særlig behageligt. Men det har været afgørende for mig, at jeg selv har vidst, hvilken rolle jeg har haft, siger Per Ingdal til Ritzau.

Han har trods sagen holdt sig i mediebranchen og er i dag direktør i L.A. Media, som udgiver magasiner.

- Jeg er videre i min karriere. Jeg har et nyt job – dog i en anden størrelse end Aller-virksomheden. Det arbejder jeg på fuld tryk for at udvikle og forstærke. Det har jeg det super sjovt med, siger han.

Tys-tys-kilden fik en dom på halvandet års fængsel, og kilden har valgt at anke dommen til landsretten på stedet. De andre dømte har valgt at tænke over, om de vil anke.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk sportsstjerne stopper...
bt.dk
Skal vidne i retten: Hun kan blive...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Toyota stopper test af selvkørende...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx