Af - 31/05-15 13:55; Opdateret: 31/05-15 16:00

For en dommer som 12-årig? Twitter-storm mod Venstres forslagFor en dommer som 12-årig? Twitter-storm mod Venstres forslag

Venstres forslag om at sætte den kriminelle lavalder ned fra 15 år til 12 år får hård medfart på Twitter.

storybild

Hashtagget #dajegvar12 trender lige nu på Twitter som et af de mest populære i Danmark.

Det er særligt politikere og meningsdannere fra rød blok, der tweeter små historier om, hvad de lavede, da de var 12 år gamle.

Anledningen er, at Venstres Karsten Lauritzen lørdag igen slog fast, at Venstre sammen med resten af blå blok vil sænke den kriminelle lavalder fra 15 til 12 år, hvis de vinder valget.

Børnerådet: Lav kriminel lavalder løser ingen problemer
Børnerådet: Lav kriminel lavalder løser ingen problemer

Også på Facebook er der gang i protesterne, hvor socialdemokraten og folketingsmedlemmet Jeppe Bruus har oprettet gruppen "Jeg stemmer nej til at sætte børn i fængsel"

Forslaget blev allerede fremlagt af Venstre i 2014 og går ud på at indføre en ny ungdomsdomstol for børn mellem 12 og 17 år. Den skal være en del af et nyt system med dommere, som er særligt specialiserede i børn. Og de socialdemokratiske angreb kommer noget noget bag på Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen.- Hovedstenen i den kampange, de fører, er, at de giver indtryk af, at borgerlige vil sende børn på 12 år i fængsel. Men det er lige præcis det modsatte, vi vil, siger Karsten Lauritzen til metroxpress.

Han forklarer, at unge kriminelle i dag typisk er placeret i ungdomsinstitutioner. Men her er det en socialrådgiver, som har bestemt det. Og Venstre ønsker, det skal være en dommer, der bestemmer det.

- Det vil sådan set styrke de unges retssikkerhed, siger Karsten Lauritzen.

- Vi vil lave et særligt system, hvor de kan eksempelvis bøde eller samfundstjeneste, siger Venstres retsordfører Karsten Lauritzen.

- Og så undrer det mig meget, at det kommer fra Socialdemokraterne, for vores justitsminister (Mette Frederiksen (S), red.) foreslog selv noget ligende tilbage i 2010. Så det her en en socialdemokratisk skræmmekampagne, siger han.
Fængselsforbund: Det skader at sænke kriminel lavalder
Fængselsforbund: Det skader at sænke kriminel lavalderAndre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset deler brev fra dronning...
bt.dk
Kendt dansk burgerkæde lukker
bt.dk
Snart bliver Danmark ramt af...
bt.dk
Ung kvinde voldtaget: Selfie fik...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx