15/12-15 10:29; Opdateret: 15/12-15 14:08

Atea anmelder eks-topansat for at lække hemmelighederAtea anmelder eks-topansat for at lække hemmeligheder

It-virksomheden Atea mistænker tidligere salgsdirektør for at have lækket interne dokumenter.

storybild

(Billede: Polfoto/Hougaard Niels)

Atea anmelder eks-topansat for at lække hemmeligheder
It-virksomheden Atea mistænker tidligere salgsdirektør for at have lækket interne dokumenter.

It-virksomheden Atea anmelder en tidligere højtstående ansat til politiet for at lække informationer om virksomheden for at etablere en konkurrent. Det skriver Atea i en pressemeddelelse.

Den tidligere ansatte er anmeldt til politiet for at have overtrådt markedsføringsloven. Det siger koncernchef i Atea ASA, Steinar Sønsteby, i meddelelsen.

- Vi har taget det dramatiske skridt at anmelde til politiet, fordi vi har information om, at vores tidligere salgsdirektør bevidst har indsamlet og offentliggjort en stor mængde af virksomhedernes oplysninger til gavn for etableringen af ​​en konkurrent, 3A-it, lyder det.

Samtidig er selskabet 3A-it anmeldt for uberettiget brug af disse fortrolige oplysninger. De to virksomheder Atea og 3A-it granskes af politiet i en stor dansk sag om bestikkelse.

Politiets mistanke er, at ansatte i to it-firmaer har ydet bestikkelse til offentligt ansatte i Region Sjælland, Rigspolitiet og Kriminalforsorgen.

Mistanken om, at den tidligere ansatte har lækket oplysninger, er kommet frem i forbindelse med Ateas interne efterforskning i de seneste måneder i forbindelse bestikkelsessagen, oplyser virksomheden.

- Disse har afdækket forhold, som vi vurderer udgør grove overtrædelser af markedsføringsloven, og derfor beder vi Bagmandspolitiet undersøge det nærmere.

- Vi mener at kunne bevise, at der ulovligt er indhentet og videreformidlet forretningshemmeligheder i stor skala, siger Steinar Sønsteby.

Politiet påstår, at der i den danske del af selskabet Atea på en særlig konto blev stillet en million kroner til rådighed som en slags smørelse.

Blandt andet er det kommet frem, at to offentligt ansatte i november 2014 var med på en tur til Dubai, som i alt kostede 400.000 kroner.

- Anmeldelsen har forbindelse til den meget omtalte Dubai-tur i 2014, som Atea nu vurderer reelt havde til formål at flytte kunder fra Atea til 3A-it, lyder det i meddelelsen.

Ritzau har forsøgt at få en kommentar fra 3A-it, som indtil videre ikke vil udtale sig om sagen.

LÆS OGSÅ: Atea-direktør står frem: Jeg er sigtet i bestikkelsessag

LÆS OGSÅ: Skat får tophemmelig læk fra skattely-land

LÆS OGSÅ: Spektakulær bestikkelsessag kan koste it-firma dyrt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hareide afslører sin startopstilling:...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
McDonald's løfter sløret for stor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx