Af - 15/11-16 13:16; Opdateret: 15/11-16 13:27

Politiet afslører 'joint-fabrik' på Christiania: Ni personer anholdtPolitiet afslører 'joint-fabrik' på Christiania: Ni personer anholdt

En større gruppe personer under ledelse af personer med tilknytning til Hells Angels og deres støttegruppe AK81 menes at stå bag.

storybild

Arkivfoto af en politiaktion i sommer, hvor Københavns Politi fjernede hashboder i Pusher Street på Christiania. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Københavns Politis Task Force Pusherstreet har tirsdag formiddag gennemført en større aktion på Christiania og afsløret en mindre joint-fabrik, der skal have produceret flere end 140.000 joints i en periode på halvanden måned til brug for videresalg i Pusher Street.

En større gruppe personer under ledelse af personer med tilknytning til Hells Angels og deres støttegruppe AK81 menes at stå bag. Ni personer er anholdt.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

'Joint-fabrikken' var placeret i et skur på Christianias område, og her har en større gruppe personer under ledelse af personer med tilknytning til Hells Angels og deres støttegruppe AK81 fremstillet de mange joints, lyder det fra politiet.

Hash-forsker: Salget flytter sig blot væk fra Christiania
Hash-forsker: Salget flytter sig blot væk fra Christiania

Politiet anholdt derfor ni personer omkring middagstid, som alle er sigtet for i forening, at have deltaget i og medvirket til fremstilling af de mange joints. En af de anholdte er en 30-årig dansk mand, som er fuldgyldigt medlem af Hells Angels Nomads. Herudover er anholdt yderligere en mand på 30 år med tilknytning til Hells Angels. De resterende syv personer er alle mænd i alderen 19-61 år, og har alle relationer til den organiserede hashhandel i Pusherstreet. Foruden de nu anholdte søges yderligere et antal personer, som har været en del af joint-produktionen.

Politiet er i øjeblikket ved at ransage på forskellige adresser i København – herunder Hells Angels Nomads klubhus i Siljangade. De anholdte vil onsdag formiddag blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Politidirektør: Christianias hashsalg er mindsket markant
Politidirektør: Christianias hashsalg er mindsket markant

Dagens aktion er en lang række af aktioner, som Task Force Pusherstreet har rettet mod købere, sælgere og leverandører af hash til Pusherstreet.

- Dagens aktion bekræfter blot, at det er organiserede kriminelle, der står bag hashsalget i Pusherstreet, og i dette tilfælde forsyner sælgerne i Pusherstreet med færdigrullede joints. Vi har også kunnet konstatere, at selve produktionen foregår på Christianias område og er styret af personer fra Hells Angels. Vi håber selvfølgelig, at denne aktion, ligesom de andre der er rettet mod den åbenlyse hashhandel i Pusherstreet, presser de kriminelle i en sådan grad, så det bliver sværere og sværere for dem at drive deres kriminelle forretning, siger leder af Task Force Pusherstreet, Dannie Rise i pressemeddelelsen.

- De gode kræfter på Christiania har tidligere været ude at sige, at det ville være en hjælp, hvis folk ikke købte hash på Christiania. Vi vil gerne igen sende et klart signal til sælgere og leverandører om, at politiet fortsætter efterforskningen af kriminaliteten i og omkring Pusherstreet, og at køberne på samme måde går en endnu sværere tid i møde, hvis de ønsker at fortsætte med at købe hash på Christiania. Der findes vel lige i øjeblikket ikke noget steder i København, hvor chancen for at blive snuppet af politiet er større end på Christiania, så vi forstår altså ikke, at folk endnu ikke har lært lektien siger Dannie Rise.

LÆS OGSÅ: Zoneforbud skal spænde ben for hashpushernes hjælpere

LÆS OGSÅ: Hashkurér: Politiet sparkede mig ned i mudderpøl

LÆS OGSÅ: En mand er såret af skud på Christiania

LÆS OGSÅ: Mand fragtede kvart ton hash i trailer for 5000 kroner

LÆS OGSÅ: Svensker dømt for stenkast mod politiet på Christiania

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx