Af - 14/08-16 22:40; Opdateret: 15/08-16 15:11

Nøgenfotos af danske kvinder er i høj kurs på nettetNøgenfotos af danske kvinder er i høj kurs på nettet

Sager om deling af nøgenbilleder boomer.

storybild

(Billede: ARKIV)

Billeder af de lokale piger i bar tilstand er i høj kurs på nettets skyggesider, og 1. april i år fandt 20-årige ’Louise’ ud af, at hendes ansigt var gengivet på en hjemmeside fuld af nøgne kroppe og lumre bemærkninger.

- Der var en måned eller halvanden, hvor mine venner og ukendte folk ringede og sagde: Ved du godt, at de efterlyser billeder af dig derinde?, siger ’Louise’ til Politiken.

21-årig dømt for at have delt nøgenbilleder fra Snapchat
21-årig dømt for at have delt nøgenbilleder fra Snapchat

Hun ønsker at være anonym, fordi hun frygter, at en tidligere kæreste kunne finde på at sende nøgenbilleder af hende til fildelingssiden.

Da hun klikkede ind, så hun, at en af brugerne ville give "alt" for et nøgenbillede af hende. 8. april meldte ’Louise’ sagen til Kolding Politi.

Dermed er hun en del af en statistik, der har udviklet sig eksplosivt de seneste fem år. Tal fra Rigsadvokaten, som Politiken har fået indsigt i, viser, at antallet af sager under paragraf 264 d, som handler om deling af private billeder og meddelelser, er vokset fra 44 anmeldte sager i 2011 til 101 sidste år. Alene i de første fire måneder af 2016 var der 53 anmeldelser.

I politikredsene kan man godt mærke, at der er et stigende antal sager, oplyser senioradvokat Peter Rask fra Anklagemyndigheden i Nordjylland.

- Vi kan ikke vide, om der sker flere krænkelser, eller om folk er blevet mere opmærksomme på at anmelde. Men der er kommet flere sager, det er der. Det er mest kvinder, der anmelder, men vi har da også en sag med en dreng, der er blevet krænket, siger Peter Rask til Politiken.

Hjemmeside udlover dusør for nøgenfotos af danske piger
Hjemmeside udlover dusør for nøgenfotos af danske piger

Han ser både sager med fotos og med små korte film med private, intime situationer.

- Det kan være billeder eller korte optagelser med mobiltelefon, som nogen så finder på at lægge ud på et pornosite eller bare dele over Facebook til kammerater, der så deler det videre. Nogle gange starter det med samtykke, når en har filmet nogle kammeraters samleje, men de har jo ikke sagt ja til, at det bliver delt, siger Peter Rask.

- Det kan være ret alvorligt og uoverskueligt for de mennesker, det går ud over, siger han til Politiken.

LÆS OGSÅ: Dansk firma i vildt stormvejr: Vil du vinde et blowjob?

LÆS OGSÅ: 14-årige Lærke bad folk om ikke at dele nøgenbillede: Ny video truer hende med hacking

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx