Af - 16/12-15 17:55

Danskernes billeder forsvinder med glemte passwordsDanskernes billeder forsvinder med glemte passwords

En ny undersøgelse viser, at ni ud af ti danskere risikerer at miste en stor del af familiebillederne ved dødsfald i familien.

Bildstrecke im Grossformat »

Ovenfor kan du se en anden af de seneste nyheder om Facebook.

Her til jul gør mange danskere, hvad de kan for at forevige minderne i digitale billeder. Men vi danskere er ikke gode til at dele vores passwords med hinanden. Og det kan betyde, at der går rigtig mange billeder og gode minder tabt, hvis der sker et dødsfald i familien.

En undersøgelse fra Landsforeningen Liv&Død viser, at ni ud af ti danskere ikke deler deres passwords og dermed adgangen til familiebillederne på computeren med andre. Foreningen vil i den kommende tid sætte fokus på danskernes digitale arv og de fodspor, man efterlader i forbindelse med dødsfald.

Facebook stopper billeder: Tvinger dig til at downloade ny app
Facebook stopper billeder: Tvinger dig til at downloade ny app

- Når der sker et dødsfald i familien, kan mange være i vildrede omkring, hvordan de for eksempel får fat i afdødes fotos, emails og papirer. De ved måske heller ikke, hvad der sker med deres egne data, når de dør, siger direktør for Liv&Død, Mogens Balling.

For foreningen handler det ikke om, at vi skal tage sorgerne på forskud, men om at hjælpe danskerne med bedst muligt at kunne tage stilling til deres 'digital arv'.

GALLERI: Se de 10 WTF-moments fra Metroen
GALLERI: Se de 10 WTF-moments fra Metroen

- Vi ved, det i forvejen er svært, når man har mistet en pårørende, og vi vil gerne hjælpe, så godt vi kan, siger direktøren.

Hvis man vil sikre, at ens pårørende kan få adgang til ens gemte billeder, kan en simpel løsning være, at gemme sine logins blandt ens andre personlige papirer, som man kan regne med, familien går igennem.

EU giver virksomheder kæmpebøder for databrud
EU giver virksomheder kæmpebøder for databrud

På foreningens hjemmeside kan man i den kommende periode se mere om, hvad man stiller op med alt fra adgang til e-boks og offentlige dokumenter til Facebook og Google-konti.

LÆS OGSÅ: Casper Christensen søger handicappede til nyt underholdningsprogram

LÆS OGSÅ: Hanne er træt af muslimer med toiletpapir: Her er folks geniale svar til hende

LÆS OGSÅ: NYE EU-REGLER: Er du under 16 år skal du vinke farvel til sociale medier

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Overraskende forudsigelse: Hamilton...
bt.dk
Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
35-årig far dræbte sine to små børn...
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx