Af - 16/02-16 12:35

Anja redder 'heksedreng' i Nigeria: Nu vil hele verdens medier tale med hendeAnja redder 'heksedreng' i Nigeria: Nu vil hele verdens medier tale med hende

Danske Anja Ringgren Lovén optræder på nogle af verdens største medier, efter hun delte et skræmmende og stærkt billede på Facebook.

Bildstrecke im Grossformat »

Et frygteligt billede med en sultende 2-årig nigeriansk dreng har fanget internationale mediers opmærksomhed. Foran drengen sidder danske Anja Ringgren Lovén på hug. Hun har viet sit liv til et børnehjem i Nigeria, hvor overtroiske forældre udstøder børn fra familien for at være hekse.

Historien om Anja Lovén og hendes arbejde med de efterladte børn har trukket overskrifter på nogle af de største internationale medier. Både Independent, Huffington Post, Daily Mail og Metro har skrevet om danskeren, og hvordan hun kæmper for de børn, som vandrer rundt i gaderne i søgen på mad og ly, fordi de er blevet forladt af deres egne forældre.

- Det er helt vildt. Jeg bliver bombarderet med mails fra både Chicago Post, Huffington Post og mange andre udenlandske medier i alt fra Brasilien til Schweiz, siger Anja Ringgren Lovén til Ekstra Bladet.

Lighthouse X vinder grandprix: Intet balskørt i Sverige
Lighthouse X vinder grandprix: Intet balskørt i Sverige

Droppede Danmark
Anja Lovén er direktør og stifter af Din Nødhjælp. I 2011 opsagde hun sin stilling som butikschef og blev nødhjælpsarbejder i Afrika. Året efter oprettede hun organisationen, hun i dag er frontfigur på, og det er særligt de udstødte heksebørn, som står hendes hjerte nær.

Hun arbejder lige nu på et børnehjem, hvor der er plads til mere end 30 børn, hvor hun sammen med sin mand tager sig af de udstødte 'heksebørn'. Det samme børnehjem skal den lille udsultede dreng, som er blevet døbt Hope, bo på, når han forlader det hospital, han lige nu er indlagt på.

FN fordømmer systematisk udryddelse i syriske fængsler
FN fordømmer systematisk udryddelse i syriske fængsler


Milliondonation

Hope er heldigvis i bedring, men mødet med den lille dreng fik Anja Lovén til tasterne. På Facebook fortalte hun om mødet med 'heksebarnet', og opfordrede danskerne til at donere penge, hvis de ville støtte arbejdet og de efterladte børn.

Jeg har set meget her i Nigeria igennem de sidste 3 år. Jeg har forskånet jer for mange oplevelser når vi har været på...

Posted by Anja Ringgren Lovén on Sunday, January 31, 2016

På bare to dage modtog Din Nødhjælp mere end én million kroner i donationer, og i et opfølgende opslag takkede Anja danskerne af hele hjertet.

- Vi skal være stolte over at være danskere. Vi er et kærligt folkefærd og vi passer godt på hinanden. Vi står altid sammen når der er brug for vores hjælp. Når naturkatastrofer rammer, hungersnød hærger og borgerkrige raserer berører det os dybt. Vi danskere er blandt verdens mest generøse. Vi er de bedste til at donere penge til velgørenhed, hjælpe andre og lave frivilligt arbejde. Mere end hver anden af os danskere giver penge til velgørenhed og hjælper folk vi ikke kender. Og det skal vi være stolte over! skrev hun.

FN: 40.000 mennesker er ved at sulte ihjel i Sydsudan
FN: 40.000 mennesker er ved at sulte ihjel i Sydsudan

Samtidig kunne hun fortælle, at pengene skulle gå til at bygge en ny lægeklinik, som skal hedde 'Hope Clinic – Donated By Denmark'.

Vi skal være stolte over at være danskere. Vi er et kærligt folkefærd og vi passer godt på hinanden. Vi står altid...

Posted by Anja Ringgren Lovén on Monday, February 1, 2016


LÆS OGSÅ: Syrien accepterer FN-krav om nødhjælp til belejrede byer

LÆS OGSÅ: Læger: Flere dør fortsat af sult i syrisk by efter nødhjælp

LÆS OGSÅ: Syrere sulter i oprørskontrollerede byer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx