Af - 09/02-16 14:09; Opdateret: 09/02-16 14:25

SMS-kaos ved DR's indsamlingsshow: Usikkerhed om samlet millionbeløbSMS-kaos ved DR's indsamlingsshow: Usikkerhed om samlet millionbeløb

TDC-kunder er blevet trukket flere gange for deres donationer ved DR's Danmarks Indsamling i lørdags. Det endelige beløb på 98 millioner kan derfor være mindre end først antaget.

storybild

(Billede: Polfoto)

Flere TDC-kunder, som i lørdags ved DR's Danmarks Indsamling donerede penge via deres mobil, har oplevet, at beløbet er blevet trukket flere gange over deres mobilregning. Derfor kan de cirka 98 millioner kroner, som var det officielle indsamlings-beløb, være lavere end først antaget.

Richard Ragnvald kritiserer indsamling: Vi overser de hjemløse
Richard Ragnvald kritiserer indsamling: Vi overser de hjemløse

- Der har været en teknisk fejl hos TDC og i deres netværk med blandt andre Telmore, som har betydet, at nogle kunder har modtaget flere kvitteringer, selvom de kun har doneret penge én gang, siger Stig Fog, projektleder for Danmarksindsamling, til metroxpress.

Han understreger, at én kvittering er lig med én donation. Har man derfor modtaget eksempelvis tre kvitteringer, men kun overført 150 kroner, er man højest sandsynligt blevet trukket 450 kroner.

Lige netop det scenarium har en metroxpress-læser skrevet ind om:

- Min gamle ikke-teknoloiske mor havde doneret 150 kroner via mobil (tank-op-aftale hos Telmore) til Landsindsamlingen i lørdags. Søndag modtager hun 3 ”Tak for din donation”-sms’er og undrer sig lidt over, at det er 3 styk, når hun kun har doneret 1 gang. Mandag morgen modtager hun 2 sms’er fra Telmore om at hendes mobilkonto er i minus. Hun tjekker sin Telmore-konto og kan se, at der er trukket 3 x 15o kr.

Røde Kors om indsamling: Danskerne har et stort hjerte
Røde Kors om indsamling: Danskerne har et stort hjerte

Over for Jyllands-Posten vurderer TDC, at fejlen drejer sig om cirka 5.000 opkald og sms'er ved indsamlingsshowet. Hvis hvert opkald og sms svarer til en donation på 150 kroner, bliver det samlede beløb 750.000 kroner, skriver de.

Ifølge Stig Fog er det ekstremt kedeligt, at der sker fejl som disse, men samtidig siger han, at det er svært at undgå, når omfanget af donationer er så stort.

- Vi er ærgerlige over, at fejlen er sket, men det er, hvad der kan ske med over 500.000 transaktioner, siger han og understreger, at det slet ikke er sikkert, at fejlen fra TDC kommer til at påvirke det endelige resultat:

- Når vi offentliggør et tal, er det et sikkerhedsresultat, som aldrig er større, end det vi får i den sidste ende. Vi vil gerne være sikre på, at vi ikke melder noget ud, der ligger over det reelle tal, og derfor er der en sikkerhedsmargin på 10 procent, siger Stig Fog, som regner med, at fejlen bliver korrigeret fra TDC's side.

Danskerne samler 98 millioner ind til verdens fattige
Danskerne samler 98 millioner ind til verdens fattige

TDCs presseansvarlige, Rasmus Avnskjold, erkender over for Jyllands-Posten, at fejlen ligger hos dem, og at alle berørte vil blive krediteret, hvis der er sket fejl.

- Man skal selvfølgelig ikke kastes rundt på den måde. Vores besked til kunder, der har oplevet det her, er, at alle vil blive krediteret.

TDC tør endnu ikke sige noget om, hvorvidt den tekniske fejl har betydning for det endelige resultat af Danmarks Indsamlingen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx