Af Fie West Madsen - 21/12-17 08:31

Danske Jacob udviklede brætspil for sin kones skyld: Nu bliver det solgt hos amerikansk gigantDanske Jacob udviklede brætspil for sin kones skyld: Nu bliver det solgt hos amerikansk gigant

Det udkommer også snart i Kina.

storybild

Danske Jacob Jaskov har udviklet spillet 'Fog of Love'.

Danske Jacob Jaskov oplever i øjeblikket stor succes med sit brætspil 'Fog of love', som siden november er blevet solgt i USA og i verdens største supermarked, Walmart.

Det skriver DR.

Medier som amerikanske Forbes og Vox har rost spillet til skyerne, og sidstnævnte har sågar kåret det som årets bedste spil. 13 forskellige brætspilsforlag i Kina vil oversætte spillet til kinesisk, og i december er det også udgivet i flere europæiske lande.

Succesen er stor, men egentlig udsprang idéen for tre et halvt år siden, da Jacob Jaskov fik lyst til at udvikle et brætspil, hans kone også gad spille. Han vidste, det skulle være et romantisk spil, og derfor gik han i gang med at interviewe sin kone, spille spil med hende og læse litteratur om kærlighed for at udvikle det spil, der endte med at blive 'Fog of Love'.

I spillet skaber man to fiktive karakterer, som skal finde ud af, om de kan fungere i et forhold. Undervejs i spillet skal man tage stilling til forskellige forholdsrelaterede spørgsmål som, hvordan man eksempelvis reagerer, hvis ens partner får en sms fra én af det modsatte køn. Spørgsmålene skal besvares ud fra ens fiktive karakters synspunkt.

Finansieret gennem indsamling

Spillet er til dels blevet finansieret via en kickstarter-indsamling - en hjemmeside, hvor man kan fremlægge en idé, som investorer kan donere penge til - og ifølge spillets nu tidligere kickstarter-side har 3.625 mennesker doneret lidt over en million kroner, som har været medvirkende til at gøre spillet til en realitet. Over de seneste tre år har Jacob Jaskov udviklet spillet sideløbende med sit fuldtidsarbejde som konsulent.

Ved lidt af et tilfælde endte brætspillet pludselig på det amerikanske marked.

»Jeg var til en brætspilmesse i Essen (by i Tyskland red.), hvor man fremviser forskellige brætspil og prototyper. Der kom en mand rundt i fint tøj og begyndte at interviewe dem, der sad og spillede mit spil, og da han sagde til mig, at han gerne ville sælge mit spil i USA, og da han viste mig sit visitkort fra Walmart, blev jeg helt vild. Jeg skreg inden i og jublede,« siger Jacob Jaskov.

Han fortæller, at han nu får henvendelser fra hele verden fra folk, der vil købe hans spil, og at han har så travlt, at han nu desværre ikke har meget tid til at spille spillet med sin kone.

Til DR fortæller Jacob Jaskov også, at han gerne vil lave yderligere to spil. Et om at få et forhold til at fungere i en midtlivskrise, og et om de sidste år af et menneskes liv.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forløst Brøndby-helt: 'Det her er et...
bt.dk
Politiet: 21-årig dykker er fundet død
bt.dk
Ikonisk dansk band leverede kongelig...
bt.dk
Udenrigsministeriet advarer danskere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx