Af - 06/10-14 08:48

Politikere vil ikke spise de ældres gamle madPolitikere vil ikke spise de ældres gamle mad

Hverken i KL eller i Faaborg-Midtfyn Kommune vil man udskifte kantinen med den vakuumpakket mad, som de ældre flere steder fremover tilbydes.

storybild

(Billede: Polfoto)

Flere steder i landet har lokalpolitikere besluttet, at de ældre fremover kan se frem til én ugentlig levering af vakuumpakket madpakker, og det betyder, at de sidst på ugen må åbne folien til en æggemad, som blev smurt for 7-9 dage siden.

Men det er ikke noget, politikerne selv skal nyde noget af.
De foretrækker kantinen.

I Faaborg-Midtfyn Kommune vil de ældre fra årsskiftet som led i en spareplan modtage de syv vakuumpakkede madpakker på én gang, og selv om det søndag blev kaldt for”uværdigt” af socialminister Manu Sareen, afvises kritikken af borgmesteren i Faaborg-Midtfyn.

- Mange af os køber allerede vakuumpakket mad og brød nede i supermarkedet, som vi bruger til at smørrer madpakker med, og på den facon er det ikke ret meget anderledes. Samtidig får de ældre også en frihed, fordi de selv bestemmer, hvornår de vil spise maden, siger Christian Thygesen.

TV: Suzanne Bjerrehuus raser over gammelt smørrebrød
TV: Suzanne Bjerrehuus raser over gammelt smørrebrød

Spørgsmål: Bør politikerne ikke gå forrest ved at erstatte kantinen på rådhuset med de ældres billige madordning?

- Det jeg ikke gjort mig overvejelser omkring. Her leverer vi ydelser til borgere, og kantinedrift er noget helt andet. Rådhuset er i en anden situation. Det er en arbejdsplads, og der er en kantinedrift ligesom mange andre arbejdspladser. Sådan er det, siger borgmesteren.

Heller ikke i KL, som er kommunernes landsforening, føler man trang til den gamle mad, som man ikke mener er tilstrækkelig 'fleksibel'.

- For KL har det indtil nu vist sig at være den mest optimale løsning, at vores kantine tager sig af både mad til personalet og til gæster i huset, siger administrationschef i KL Michael Skougaard.

Ældre skal spise ugegammelt smørrebrød
Ældre skal spise ugegammelt smørrebrød

- Vi har mange møder i huset, og her er det mest fleksibelt, at vi med kantinen kan tilpasse behovet til forskellige typer af mødeforplejning og fx i forhold til, om det skal være mad i mødelokaler eller i kantinen. Vi har også brug for stor fleksibilitet i forhold til mad, tidspunkter og servering, siger han.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
11-årig fundet bevidstløs i park: Mor...
bt.dk
Se billederne: FCM hyldet i stor stil...
bt.dk
TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx