Af - 10/10-14 12:32; Opdateret: 06/10-17 21:43

Læge skal otte måneder i fængsel for dna-fupLæge skal otte måneder i fængsel for dna-fup

Han forsøgte at svindle sig fra faderskabet til sin datter. Der er netop faldet dom i sagen.

storybild

Filipe de Medeiros (Billede: PR)

Den 39-årige læge Filipe de Medeiros er netop ved Retten i Lyngby blevet idømt otte måneders ubetinget fængsel for at fuppe en mor og en dommer, så han kunne slippe for faderskabet til sin datter.

Han er fundet skyldig i bedrageri, dokumentfalsk og falsk vidnesbyrd.

Filipe de Medeiros forsvarsadvokat Peter Trudsø siger til metroxpress:

- Jeg er overrasket over resultatet. Min klient og jeg skal nu have mulighed for at gennemgå dommen grundigt sammen. Herefter vil vi drøfte spørgsmålet om anke.

Anklagemyndigheden havde krævet 10-12 måneders ubetinget fængsel til Medeiros.

De to medtiltalte læger blev frifundet.

Den ene medtiltalte, Mozzamil Iqbal blev pure frikendt for at hjælpe med at forfalske dna-prøverne, som ellers ifølge anklagemyndigheden gjorde det muligt for Filipe de Medeiros at slippe for faderskabet i første omgang.

Den anden medtiltalte læge Jakob Astrup blev også frikendt for at hjælpe med at undeskrive en urigtig lægeerklæring som anklagemyndigheden påstod gjorde det muligt for Filipe de Medeiros at undgå at få taget en dna-prøve på Rigshospitalet.

- Ved den dom, der nu er afsagt, fandt retten i betydeligt omfang den af lægerne, (Fiipe de Medeiros, red.) der er blevet anset for far til barnet, skyldig i overensstemmelse med tiltalen i anklageskriftet, oplyser Retten i Lyngby.

- Retten har således fundet, at anklagemyndigheden har løftet bevisbyrden for, at han har haft til forsæt til at forsøge at unddrage sig faderskabet og betaling af børnepenge, og at han i den forbindelse har gjort brug af dna-prøver vedrørende en anden ukendt person. Han blev også fundet skyldig i falsk forklaring for Retten på Frederiksberg.

Retten frifandt de to andre læger, der også var tiltalt. En af lægerne havde udarbejdet en lægeerklæring om, at den nu domfældte læge på grund af sygdom ikke kunne møde til prøvetagning i en nærmere afgrænset periode. Den anden læge havde stået for udtagningen af dna-prøver.

Retten fandt vedrørende disse to tiltalte, at anklagemyndigheden – uanset den uhensigtsmæssige og letsindige fremgangsmåde ved udfærdigelse af lægeerklæringen og dna-prøvetagningerne - ikke havde løftet bevisbyrden for, at de pågældende havde haft forsæt til at medvirke til bedrageri eller i øvrigt til at begå forbrydelse i offentlig tjeneste eller vedrørende bevismidler.

- Vi er selvfølgelig meget tilfredse med, at hovedmanden er dømt, siger Jakob Buch-Jepsen senioranklager Advokatur Personfarlig Kriminalitet.

Skattefar svigtede også enlig mor i læge-sagen
Skattefar svigtede også enlig mor i læge-sagen

Metroxpress: Men hvad siger du til, at dommeren frifinder de to læger, som du tiltalte for at medvirke i et kriminelt komplot.

- Jeg har noteret mig, at retten frifinder de to, og Statsadvokaten i København vil inden for ankefristen på 14 dage tage stilling til, om vi vil anke den afgørelse til landsretten. Vi noterer os videre, at retten har fundet, at de to har udvist en letsindig måde at udfærdige en lægeerklæring og dna-erklæringer, siger Jakob Buch-Jepsen.

Jannik Hilsted, lægelig direktør for Rigshospitalet, hvor Filipe de Medeiros ønsker ikke at udtale sig, selv om han havde lovet, at han ville, når der var faldet dom i sagen.

Filipe de Medeiros' aktiviteter i Amalieklinikken, som han er medejer af, har siden sagen kom frem været indstillet.

- Af respekt for alle parter i denne sag ønsker Amalieklinikken på nuværende tidspunkt ikke at udtale sig yderligere, oplyser Amalieklinikken i en pressemeddelelse.

Tre læger tiltalt for dna-svindel mod enlig mor
Tre læger tiltalt for dna-svindel mod enlig mor

Forsvarerne: Derfor skal lægerne frifindes
Forsvarerne: Derfor skal lægerne frifindes

Politiet: Så længe skal læger i dna-sag bag tremmer
Politiet: Så længe skal læger i dna-sag bag tremmer

Tre læger på anklagebænken nægter sig skyldige
Tre læger på anklagebænken nægter sig skyldige

Læge tiltalt for dna-af kendt klinik
Læge tiltalt for dna-af kendt klinik

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Oprevet over at se Ivanka Trump:...
bt.dk
'Notting Hill'-stjerne død: Blev kun...
bt.dk
FCK-profil slog tilbage efter...
bt.dk
Michael står frem: Jeg sov i Madsens...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx