Af Jesper Vestergaard Larsen - 18/04-17 22:36

Fakkeltog for 17-årige Jonas: 'Du vil altid være i vores hjerter'Fakkeltog for 17-årige Jonas: 'Du vil altid være i vores hjerter'

Flere hundrede personer var tirsdag samlet i Frederiksværk for at mindes afdøde Jonas Schmidt.

storybild

Mindeoptog for Jonas Schmidt, der blev fundet død i havnen ved Frederiksværk. Tirsdag den 18. april 2017. (Billede: Scanpix/Claus Bech)

»Han var en god dreng«. Sådan sagde stedfaren til 17-årige Jonas Schmidt under er en mindeceremoni, der tirsdag aftes blev afholdt for den afdøde teenager.

Få timer forinden blev Jonas Schmidt fundet død i havnebassinet ved Lystbådehavnen i Frederiksværk. Det var en lystsejler, der gjorde det makabre fund nær Slaggermolen – en lang, kunstig tange, der rager ud i vandet.

Hvordan Jonas Schmidt endte i vandet, er endnu uvist. Sidst han blev set i live var torsdag aften, hvor han forlod en fest i hans eget hus i Havnegade. Huset ligger halvanden kilometer fra Slaggermolen og der er vand langs hele ruten.

Tirsdag mødtes flere hundrede personer ved huset. Mange af dem var tilsyneladende unge mennesker fra Frederiksværk og omegn, men der var også voksne og børn til stede.

Mindeoptog for Jonas Schmidt, der blev fundet død i havnen ved Frederiksværk. Tirsdag den 18. april 2017. Foto: Claus Bech

Over for huset fører en skråning direkte ned i en å, som løber videre ud i havnebassinet. Ved afsatsen blev der i går lagt en række af blomster, lys og kort med kærlige mindeord.

'Du vil altid være i vores hjerter,' lød et af kortene.

Flere lod tårerne strømme, mens der blev afholdt et minuts stilhed foran huset. Herefter gik menneskemængden samlet il Slaggermolen, hvor stedfaren holdt en kort tale. Han mindedes de gange, han og Jonas havde set solen gå ned ved Slaggermolen.

»Det her skal blive ved med at være et smukt sted. Et sted, hvor man tager hen og mindes Jonas,« lød det fra den stærkt bevægede mand, mens en kold vind blæste og et spædt forårslys faldt på flokken af sørgende venner og familiemedlemmer.

Efter Jonas Schmidt forsvandt torsdag indledte politiet en intens eftersøgning med både hunde og dykkere. På et tidspunkt fandt man et par bukser, som man først troede tilhørte Jonas Schmidt. Det viste sig dog ikke at være tilfældet. Organisationen Forsvundne Personer arrangerede en privat eftersøgning mandag.

Mindeoptog for Jonas Schmidt, der blev fundet død i havnen ved Frederiksværk. Tirsdag den 18. april 2017. Foto: Claus Bech

Tirsdag fandt en lystsejler liget af teenageren i nærheden af Slaggermolen. Politi og redningstjeneste blev tilkaldt, og liget blev bjerget.

I en mindegruppe på Facebook strømmede det ind med mindeord og billeder af den afdøde.

'Hvil i fred kære ven, vi ses på den anden side', skriver en jævnaldrende kammerat.

'Jeg håber Jonas har fred hvor han er og intet ondt kan ramme ham mere,' skriver en veninde.

Mindeoptog for Jonas Schmidt, der blev fundet død i havnen ved Frederiksværk. Tirsdag den 18. april 2017. Foto: Claus Bech

andag aften benyttede Jonas Schmidts mor, Heidi Nissen Schmidt, siden til at takke de, der har hjulpet med at lede efter Jonas Schmidt efter hans forsvinden.

'Tusind tak for jeres søgning efter min søn i dag. Det var helt overvældende med folk fra nær og fjern,' skriver hun på siden.

Kilder som MX har talt med beskriver Jonas Schmidt som en skatertype, der røg håndrullede cigaretter. Ved sin død var han indskrevet på Frederiksværk Gymnasium.

LÆS OGSÅ: Forsvundne Jonas Schmidt fundet død

LÆS OGSÅ: 17-årige Jonas forsvandt torsdag - nu samles folk for at lede efter ham

LÆS OGSÅ: Dykkere leder efter 17-årige Jonas i havnen i Frederiksværk

LÆS OGSÅ: 17-årige Jonas eftersøges: Forsvandt fra sin egen fest

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BTs sportschef: Superligaen bør lytte...
bt.dk
Flere undrede sig over tv-værts...
bt.dk
FCK flirter med skrækscenarie: 'Det...
bt.dk
Mourinho parkerede bussen: Sevilla...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx