Af Ritzau - 01/09-16 14:33

Løkke: Afskyeligt skyderi er wake up-call for ChristianiaLøkke: Afskyeligt skyderi er wake up-call for Christiania

Christiania må vælge mellem retssamfund og kriminalitet, mener statsministeren efter nedskydning af betjent.

storybild

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kræver handling fra christianitterne efter nedskydning af en politibetjent på området. Han kalder skudepisoden "afskyelig". (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Det er "afskyeligt", at en ung betjent blev skudt ned på Christiania, så han ligger i kritisk tilstand på hospitalet.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om skudepisoden på Christiania.

- Det er på alle måder afskyeligt. Mine tanker går ikke mindst til den unge politimand, som nu ligger i en alvorlig situation med sin familie omkring sig. Det er forfærdeligt. I virkeligheden er det et angreb på os alle sammen, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren opfordrer Christiania til at vælge samfundet eller kriminaliteten.

- Det bør også være et wake-up call for Christiania. Der nu efterhånden må finde ud af: På hvilken side af stregen står de? Vil de være en del af retssamfundet, af det åbne Danmark? Eller vælger de kriminaliteten endegyldigt til? spørger statsministeren.

Justitsminister Søren Pind (V) ser på, hvordan politiet skal håndtere Christiania. Politiet ryddede for nylig hashhandlen i Pusher Street, hvor salgsboder blev brudt ned.

- Justitsministeren er i gang med at overveje, om den måde, vi håndterer Christiania på sikkerhedsmæssigt, aktuelt er tilstrækkeligt, siger Lars Løkke Rasmussen.

Justitsministeren er i løbende dialog med politiet om ressourcer og organisation, fastslår statsministeren.

- En direkte nedskydning af danske politibetjente. Det er heldigvis noget, som vi meget sjældent har oplevet i danmarkshistorien. Så råt og ulækkert, at man slet ikke kan gøre sig nogen forestillinger om det, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han henviser til, at christianitterne før har afvist en cykelsti gennem området. Unge, som søger Pokemon med mobiltelefoner, kan ikke færdes på Christiania, påpeger han.

- Christiania har selv et ansvar for at presse de kriminaliserede ud af Christiania, mener statsministeren.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx