Af Ritzau - 20/12-16 18:45

PET: Angreb i Berlin ændrer ikke dansk terrortrusselPET: Angreb i Berlin ændrer ikke dansk terrortrussel

Terrortruslen mod Danmark er fortsat alvorlig, men angrebet i Berlin har ikke ændret den, siger PET.

storybild

Angrebet i Berlin (billedet), drabet på den russiske ambassadør i Tyrkiet og nedskydningen af tre personer i et islamisk center i Zürich har ikke ændret terrortruslen mod Danmark. Den er fortsat høj, siger PET. (Billede: Scanpix/Odd Andersen)

Angrebet på et julemarked i Berlin og andre begivenheder i Europa mandag har ikke ændret terrortruslen mod Danmark, som fortsat er alvorlig.

Det skriver Politiets Efterretningstjeneste (PET) på sin hjemmeside.

Foruden angrebet i Berlin, hvor en lastbil pløjede igennem et julemarked med 12 dræbte og knap 50 kvæstede mennesker til følge, var der angreb i både Tyrkiets hovedstad, Ankara, og i Zürich i Schweiz.

I Ankara blev Ruslands ambassadør skudt og dræbt, da han skulle åbne en kunstudstilling, og i Zürich blev tre mennesker såret, da en 24-årig mand trængte ind i et islamisk center og skød dem.

- Politiets Efterretningstjeneste følger udviklingen i trusselsbilledet og er i løbende dialog med det øvrige politi om beredskabsmæssige tiltag, hedder det i en kort udtalelse på efterretningstjenestens hjemmeside.

- PET vurderer i denne forbindelse også situationen efter hændelsen i Berlin mandag aften og de hændelser, der fandt sted i Zürich og Ankara. Hændelserne ændrer ikke på vurderingen af terrortruslen mod Danmark, der fortsat er alvorlig.

Alligevel fik angrebet i Berlin tirsdag dansk politi til at skrue op for sikkerheden.

Blandt andet har Københavns Politi øget tilstedeværelsen ved julemarkeder på Strøget, mens der visse steder er opsat trafikregulerende foranstaltninger i form af fysiske afspærringer.

Og i Nordjylland har man valgt at øge patruljeringen. Det fortæller chefpolitiinspektør Karsten V. Hansen til Nordjyske.

- Fra central sted blev det i går (mandag, red.) anbefalet, at vi iværksatte tryghedsskabende initiativer. Derfor vil vi være mere synligt til stede omkring julemarkederne, og det er som direkte konsekvens af hændelserne i Berlin.

Chefpolitiinspektøren påpeger, at beredskabsniveauet er uændret.

- Dansk Politi var i forvejen i forhøjet beredskab, og det niveau fastholder vi, siger han til Nordjyske.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drama på Amalienborg Slotsplads under...
bt.dk
8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Liverpools skurk dagen derpå: 'Jeg...
bt.dk
Liverpool-stjerne blev scannet sent i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx