Af Ritzau - 20/12-16 18:45

PET: Angreb i Berlin ændrer ikke dansk terrortrusselPET: Angreb i Berlin ændrer ikke dansk terrortrussel

Terrortruslen mod Danmark er fortsat alvorlig, men angrebet i Berlin har ikke ændret den, siger PET.

storybild

Angrebet i Berlin (billedet), drabet på den russiske ambassadør i Tyrkiet og nedskydningen af tre personer i et islamisk center i Zürich har ikke ændret terrortruslen mod Danmark. Den er fortsat høj, siger PET. (Billede: Scanpix/Odd Andersen)

Angrebet på et julemarked i Berlin og andre begivenheder i Europa mandag har ikke ændret terrortruslen mod Danmark, som fortsat er alvorlig.

Det skriver Politiets Efterretningstjeneste (PET) på sin hjemmeside.

Foruden angrebet i Berlin, hvor en lastbil pløjede igennem et julemarked med 12 dræbte og knap 50 kvæstede mennesker til følge, var der angreb i både Tyrkiets hovedstad, Ankara, og i Zürich i Schweiz.

I Ankara blev Ruslands ambassadør skudt og dræbt, da han skulle åbne en kunstudstilling, og i Zürich blev tre mennesker såret, da en 24-årig mand trængte ind i et islamisk center og skød dem.

- Politiets Efterretningstjeneste følger udviklingen i trusselsbilledet og er i løbende dialog med det øvrige politi om beredskabsmæssige tiltag, hedder det i en kort udtalelse på efterretningstjenestens hjemmeside.

- PET vurderer i denne forbindelse også situationen efter hændelsen i Berlin mandag aften og de hændelser, der fandt sted i Zürich og Ankara. Hændelserne ændrer ikke på vurderingen af terrortruslen mod Danmark, der fortsat er alvorlig.

Alligevel fik angrebet i Berlin tirsdag dansk politi til at skrue op for sikkerheden.

Blandt andet har Københavns Politi øget tilstedeværelsen ved julemarkeder på Strøget, mens der visse steder er opsat trafikregulerende foranstaltninger i form af fysiske afspærringer.

Og i Nordjylland har man valgt at øge patruljeringen. Det fortæller chefpolitiinspektør Karsten V. Hansen til Nordjyske.

- Fra central sted blev det i går (mandag, red.) anbefalet, at vi iværksatte tryghedsskabende initiativer. Derfor vil vi være mere synligt til stede omkring julemarkederne, og det er som direkte konsekvens af hændelserne i Berlin.

Chefpolitiinspektøren påpeger, at beredskabsniveauet er uændret.

- Dansk Politi var i forvejen i forhøjet beredskab, og det niveau fastholder vi, siger han til Nordjyske.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx