Af - 24/10-16 09:29

Bagagebånd åd Marks hånd: Nu må SAS betale bøde for lovbrudBagagebånd åd Marks hånd: Nu må SAS betale bøde for lovbrud

Mark Springborg kom ud for en grim arbejdsulykke i Københavns Lufthavn, da han var ansat hos SAS. Det har både udløst erstatning og en kæmpe bøde til SAS.

Bildstrecke im Grossformat »

Københavns Politi har givet SAS en bøde på 90.000 kroner for at bryde arbejdsmiljøloven, da en ansat fik smadret sin hånd i et bagagebånd i Københavns Lufthavn (CPH).

Det skriver Fagbladet 3F.

Mark Springborg, tidligere medarbejder i SAS Ground Handling (SGH), har fået tildelt førtidspension efter han i 2012 kom alvorligt til skade i Københavns Lufthavn.

SAS går til Højesteret - nægter passagerer erstatning
SAS går til Højesteret - nægter passagerer erstatning

Her var han ved at laste kufferter på et fly, da han fik højre hånden i klemme, da han var ved at hive kufferter til sig og lægge dem op på bagagebåndets gummitæppe, som kører dem fire meter ned til vognen på landingsbanen. Han fik højre hånd i klemme mellem båndet og en metalkant under det.

Nerverne blev ødelagt i hans hånd og kan ikke repareres. Han har fået diagnosen 'komplekst regionalt smertesyndrom' (CRPS).

Fuld direktør idømt fængsel for bombetrussel mod SAS
Fuld direktør idømt fængsel for bombetrussel mod SAS

Den nu 36-årige Mark Springborg har udover førtidspension fået erstatning via en arbejdsskadesag, som 3F har kørt for ham. I alt løber hans erstatninger op i over fire millioner kroner.

Det er i denne sag, at SAS altså også er blevet dømt for brud på arbejdsmiljøloven. Dommen vedrører både Mark Springborg og en anden SAS-medarbejder, der også kom til skade i et bagagebånd i lufthavnen et halvt år tidligere.

Svensk og norsk statsudsalg tynger SAS-aktien
Svensk og norsk statsudsalg tynger SAS-aktien

Socialrådgiver i 3F Kastrup, Joan Sølyst, er godt tilfreds med, at det store flyselskab ikke ustraffet kan slippe afsted med at slække på sikkerheden i forhold til lovningen på området. Men hun er utilfreds med bødestørrelsen:

- Det er latterlige små bøder, virksomhederne får for at bryde loven. Det får dem ikke til at stramme nok op. At der er to på hinanden følgende tilfælde af samme defekt hos SAS bør ikke kunne ske. Allerede før Mark Springborg kommer til skade, ved SAS jo, at der er problemer med bagagebåndet, siger Joan Sølyst til Fagbladet 3F.

Passager i SAS-fly anklages for trussel om bombe
Passager i SAS-fly anklages for trussel om bombe

Hos SAS beklager pressechef Mariam Skovfoged sagen:

- Vi er meget kede af, at en af vores medarbejdere var involveret i en arbejdsulykke for fire år siden. Vi har selvfølgelig ordnet båndet, taget ansvar i sagen og betalt politibøden. Vores medarbejder har også fået en erstatning i forbindelse med sin arbejdsskade, siger Mariam Skovfoged.

LÆS OGSÅ: Analytiker: SAS holder sig inde i kampen med overskud

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx