Af - 03/01-17 23:10

Lad os tæve svensken: Snapchat starter stor, nordisk krigLad os tæve svensken: Snapchat starter stor, nordisk krig

‘DANSKJÄVLAR’ råbte den svenske overlæge, Stig Helmer, famøst i Lars Von Triers’ ‘Riget’ om danskerne. Og nu er der ballade mellem de nordiske lande igen.

Bildstrecke im Grossformat »

Det drejer sig dog ikke om generobringen af Skåne eller det sydvestlige Norge. Ej heller handler det om nye vikingetogter mod England og andre fjerne kyster.

Det handler om Snapchat. Det sociale medie har således tilføjet et nyt filter og en ny, lokal ‘story’, der slet og ret hedder ‘Scandinavian Showdown’. Det Californien-huserende medie har dog ikke helt styr på europæisk geografi, da både Færøerne, Island og Finland er med i den ‘skandinaviske’ kamp.

STORT GALLERI: Her er de Snapchat-billeder, der fik os til at dø af grin i år
STORT GALLERI: Her er de Snapchat-billeder, der fik os til at dø af grin i år

Ser man gennem fingrene med det, kan man dog i en begrænset periode tage billeder og film af forskellige ting, Danmark gør bedre end sine nordiske broderlande, og lægge det op i en fælles Snapchat-story.

På internettet er folk fra hele norden i gang med at opruste. For eksempel har krigslystne danskere tirsdag gjort klar til kamp gennem det sociale medie Reddit.
En bruger spørger kritisk, hvorfor nogen tager noget på Snapchat seriøst, men han bliver hurtigt sat på plads af sin landsmand:

- Hvis der er mulighed for at banke svenskerne skal det tages seriøst.

Du kommer til at elske dem: Snapchat klar med tre nye GENIALE funktioner
Du kommer til at elske dem: Snapchat klar med tre nye GENIALE funktioner

Tror man, at det bliver en regulær ‘walkover’, kan man godt tro om. Svenskerne gør nemlig også klar til kamp på de sociale medier, hvor de opfordrer hinanden til at kæmpe kampen gennem den svenske afdeling af Reddit.

- Danmark er allerede startet, vi er nødt til at vise dem, hvem der er storbror!

På Facebook og Twitter kigger finnere, islændinge og færinger stolt gennem fingrene med, at de ikke er en del af Skandinavien og gør ligeledes klar til kamp, hvor en bruger (korrekt) pointerer, at Island har større bjerge end Danmark. ‘MEN HAR I EN KULTURKANON? OG DYREKORT?’ fristes man til at råbe tilbage.

TV: Dansk gymnasium laver GENIAL SKAM-parodi: - Reaktionen var perfekt!
TV: Dansk gymnasium laver GENIAL SKAM-parodi: - Reaktionen var perfekt!

Tirsdag aften kan man kun bidrage med indhold til ‘Scandinavian Showdown’, men de bliver ofte offentliggjort en dags tid senere.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Populær radiovært vender tilbage...
bt.dk
Kongehuset: Derfor var Fritz Schur...
bt.dk
Nadia Shila: Jeg har ændret mig som mor
bt.dk
For 28 måneder siden faldt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx