Af - 30/01-15 07:54

Skolen ingen gider at arbejde på: 27 af 34 lærere har sagt opSkolen ingen gider at arbejde på: 27 af 34 lærere har sagt op

En skole i Nordsjælland er tvunget til at aflyse undervisningen og forsøge at ændre på situationen. For lærerne flygter fra skolen.

storybild

(Billede: Polfoto)

I løbet af 2014 sagde 23 af lærerne på Vangeboskolen i Rudersdal Kommune op. Og efter juleferien meldte yderligere fire sig til gruppen af lærere, der ikke vil arbejde på skolen.

Derfor har skoleledelsen aflyst undervisningen og indkaldt til krisemøde for de lærere, der ikke har sagt op på mandag klokken 12.

Det skriver folkeskolen.dk.

Mette fravalgte den multikulturelle skole: - Det blev for svært
Mette fravalgte den multikulturelle skole: - Det blev for svært

Det er en ganske uvant situation for Vangeboskolen, der i 2012 oplevede tre opsigelser og fire opsigelser i 2013.

Skoleleder Jesper Wass Hansen ser med bekymring på situationen:

- Det er et faktum, at mange har sagt op, og det er kritisk for en skole. Det er vi dybt bekymrede over. Vi ser på det med stor alvor, fortæller Jesper Wass Hansen til folkeskolen.dk.

Derfor er der altså planlagt krisemøde mandag fra middag. Her skal ledelse og medarbejdere snakke om, hvordan Vangeboskolen bliver en attraktiv arbejdsplads.

Krisepsykologer på vej til truet folkeskole
Krisepsykologer på vej til truet folkeskole

Skoleledelsens teori om, hvorfor så mange har sagt op er at for mange ting er sat i søen på en gang.

Ud over tilstedeværelsespligt og skolereform, så også blandt andet en ny time- og pausestruktur og en ny opdeling af elevernes skoleforløb i faser (svarende til indskoling, mellemtrin og udskoling), som skal lede frem til aldersintegreret undervisning.

TV: 7-årig dreng til doven studerende: Tag dig sammen!
TV: 7-årig dreng til doven studerende: Tag dig sammen!

Da projektet blev kørt i stilling op mod sommerferien sagde halvdelen af lærerværelset op. Og nu her ved juletid er det altså tre fjerdedele.

- Vi har ikke været gode nok til at kommunikere, hvad vi vil med skolen, hverken over for medarbejderne eller forældrene, erkender Jesper Wass Hansen overfor folkeskolen.dk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx