Af - 05/09-16 21:43; Opdateret: 07/09-16 17:42

Udskældt ghetto: En dømt mindre for at ryge af listeUdskældt ghetto: En dømt mindre for at ryge af liste

Der skal bare være en mindre kriminel i år før den i en ny bog udskældte Korskærparken i Fredericia ryger af regeringens ghettoliste.

storybild

(Billede: Korskaerparken.dk)

Der skal bare være en dømt kriminel mindre blandt de 2.000 personer i Korskærparken i løbet af i år- så ryger parken kendt fra Helt Ude i Hampen af regeringens ghettoliste.

Igennem flere år har man i parken fået nedbragt arbejdsløsheden og skaffet flere unge i uddannelsen, oplyser Uddannelseskonsulent Anni Lindum for Korskærparken.

- Det går den rigtige vej på samtlige parametre. Da jeg startede var der 500 i parken uden job - nu er der væsentligt færre. Jeg er overbevist om, at vi ryger af regeringens ghettoliste i år, siger hun til metroxpress, da vi besøger medborgerhuset i Korskærparken.

Sidste år havde 2.73 procent af beboerne en dom for kriminalitet inden for fire år, og kommer de under 2.7 procent, så er de ikke længere en ghetto.

Metroxpress bliver modtaget med begejstring, fordi vi i en artikel fredag efter Karina Pedersens bog, beskriver at hovedparten fra forfatterens klasse har job og uddannelse.

- For år siden var der problemer, men det går meget bedre herude. Og det er ikke for at male et skønmaleri. Ifølge poltiiet er her mere fredeligt end i Fredericia midtby. Jeg kan ikke genkende noget i hendes beskrivelse, siger hun.

Det samme bliver bekræftet af Steen Knudsen, der driver områdets hjemmeside og arrangerer fester i kvarteret.

Området med knap 2.000 beboere hvor knap halvdelen er af anden etnisk herkomst er netop blevet renoveret for 2.4 milliarder.

- Det er ærgeligt vi er på vej ud af ghettolisten for der giver masser af offentlige støttekroner i at stå den, griner han.

Kort fra sidder fem etniske unge med bærbare computere. De spiller ikke:

- Nej, vi printer ting ud til skolen, siger en af fyrene.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx