09/11-17 13:06; Opdateret: 09/11-17 15:38

Politiker risikerer fængsel: Jeg ville øge retssikkerhedenPolitiker risikerer fængsel: Jeg ville øge retssikkerheden

Tidligere næstformand i Liberal Alliances Ungdom er forarget over omfattende visitationer ved Christiania.

storybild

Den tidligere næstformand for Liberal Alliances Ungdom Nicolai Oster risikerer at ryge i fængsel for at have truet politiet. Scanpix/Marie Hald

København. Det var et forsøg på at få den enkelte betjent til at tænke selv, da en tidligere næstformand for Liberal Alliances Ungdom i sommeren 2016 konfronterede en kvindelig politiassistent ved Christiania.

Det fortæller den i dag 24-årige Nicolai Oster torsdag i Københavns Byret, hvor han er tiltalt for trusler.

- Som enhver anden politisk kamp skal den kæmpes på flere fronter, siger Oster, der i retten er iført et mørkeblåt jakkesæt.

Den unge ekspolitiker mener, at politiets jagt på handlen med hash på Christiania er gået for vidt. Særligt forarget er han over betjentes visitationer af vilkårlige borgere, der færdes i området omkring fristaden.

- Jeg synes, det der foregår derude er ret ubehageligt, siger den tiltalte

Tilbage i 2014 var han selv udsat for en "meget krænkende" visitation, hvor han blev klædt af på Christianshavn.

Siden da har han i offentligheden kæmpet for at øge borgernes retssikkerhed og deres viden om, hvor langt politiet må gå.

- Jeg blev meget overrasket over, hvor mange der ikke kendte til deres rettigheder, siger Oster.

Det var med den mission i hovedet, at politikeren om eftermiddagen 21. juni 2016 konfronterede en kvindelig politiassistent på gaden.

- Det er nogle meget søde børn, du har. Det er en lille dreng og en lille pige, sådan rigtigt blonde. De ser ret søde ud. Ved de, hvad mor render rundt og laver? Er de stolte af dig?, sagde Oster, mens han filmede episoden.

Det er blandt andet den henvendelse, som ifølge anklagemyndigheden skal have haft til hensigt at få betjenten til at frygte for sine børns sikkerhed.

Men det var slet ikke meningen, fastslår den tiltalte. Derimod mener han, at sådanne konfrontationer er nødvendige for at få betjentene til at tænke selv.

- Det er en menneskeliggørelse af hende. Hun er et menneske ligesom alle os andre. Hun tager på ferie og har en familie, siger Oster om sin metode.

- Jeg ønskede, at de skulle tænke over de indgreb, de lavede mod tilfældige borgere. At de skulle tænke over, at det var voldsomt, at man tiltvang sig adgang til en tilfældig mands underbukser, fortsætter han.

En video af episoden blev siden lagt på nettet. Da det kom frem, at Oster stod bag, opgav han sin politiske karriere.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx