Af - 03/04-14 10:06; Opdateret: 03/04-14 10:21

DRs Monte Carlo får kongekronen undersøgtDRs Monte Carlo får kongekronen undersøgt

I to år har Radio- og TV-programmet Monte Carlo brugt en kongekrone på sit logo, som Rigsarkivet nu på vegne af Kongehuset vil undersøge om er lovlig.

storybild

(Billede: Polfoto)

En borger har bedt Rigsarkivet undersøge om de meget populære DR-radioprogram krænker kongehuset, når de bruger en kongekrone i sit logo.

Det er ifølge straffelovens paragraf 132 strafbart at bruge en kongekrone, der ligner den som det danske kongehus og stat bruger. Man må ikke bruge en lukket bøjlekrone med kors, men gerne en åben kongekrone, som dem børn bruger til fastelavn.

Truede to gange forkert Hong Kong Grill for kongekrone
Truede to gange forkert Hong Kong Grill for kongekrone

Da Monte Carlo netop har brugt en lukket bøjlekrone med kors i deres logo i to år, så er de populære radio- og tv-programmer med Esben Bjerre og Peter Falktoft havnet som en sag hos Rigsarkivet.

- Vi har fået en anmeldelse fra en borger om Monte Carlos logo, som vi er i gang med at undersøge og sagsbehandle. Generelt kan man sige, at paragraffen i straffeloven er udformet sådan, at den også taler om efterligninger, siger Ronny Andersen, heraldisk konsulent, Rigsarkivet.

I går kunne Metroxpress fortælle, at 54 virksomheder ifølge Rigsarkivet er blevet taget i at have misbrugt kongehusets krone siden 2011. 49 har straks ændret kronen, fire er sendt til politiet, og en enkelt er endt i retten.
Blandt de anmeldte er TV 2, bandet D.A.D. og bryggeriet Unibrew. Men de fleste er mindre erhvervsdrivende som en isbod og et værtshus.

Kongehuset i krig med Hong Kong Grill
Kongehuset i krig med Hong Kong Grill

Redaktionschef Christian Ottenheim fra P3 skriver, at de vil se på sagen.

- Vi har brugt logoet i to år, men har aldrig modtaget henvendelse om, at der kunne være problemer i brugen af kongekronen. Vi undersøger det nærmere og hvis det viser sig, at vi skal bede om lov til at bruge logoet i nuværende form, så gør vi naturligvis det, skriver han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mor trodser eksperternes klare...
bt.dk
Biolog advarer hundeejere: Pas på,...
bt.dk
Stor guide: Sådan kan du lindre dine...
bt.dk
Kriminel søn får sin familie smidt ud...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx