Af - 23/09-14 17:06

Skoler presser på: Børn skal have deres egen tablet med i skoleSkoler presser på: Børn skal have deres egen tablet med i skole

På Brønshøj Skole i København opfordres forældre til at putte en tablet i barnets skoletaske. Regeringen vil rulle ordningen ud i alle folkeskoler i løbet af i år. Problematisk, mener forældreorganisation.

storybild

Er det rimeligt, at folkeskoler opfordrer forældrene til, at deres børn medbringer deres egen iPad eller anden tablet til undervisningsbrug? (Billede: polfoto/arkiv)

Undervisning i folkeskolen skal være gratis, står der i Grundloven. Men brugerbetalingen kommer snigende, når skolerne opfordrer forældrene til, at børnene tager deres egen tablet med i skole.

Københavns ghettoskoler har vendt udviklingen
Københavns ghettoskoler har vendt udviklingen

Regeringen vil rulle den såkaldte ‘bring your own device’-ordning ud i alle landets skoler i løbet af i år.

Brønshøj Skole i København er blandt de skoler, der er længst fremme. Mandag var der stormøde på skolen om ordningen, som ifølge metroxpress' oplysninger bragte sindene i kog. Her blev forældre til børn i fjerde klasse og opefter opfordret til at give deres børn en tablet med til brug i undervisningen.

Børnenes løbehjul bliver stjålet i skoletiden
Børnenes løbehjul bliver stjålet i skoletiden

- Fuldstændig vanvittigt, lyder det fra 35-årige Jakob Ellekjær, der har en datter på skolen.

- Det er en spareøvelse, som er i strid med hele intentionen om en gratis folkeskole. Prøv at forestille dig, hvordan min privatøkonomi ser ud, når jeg skal købe tablets til mine fire børn.

Selv om skolerne er forpligtet til at skaffe computerudstyr til de børn, der ikke har deres eget, kalder næstformand i Skole og Forældre Finn Juel Larsen ordningen 'problematisk'.

- Det er ikke en forældreopgave, og det må aldrig blive formuleret på en sådan måde fra skolens side, at det kan opfattes som et krav.

Lærerne mangler arbejds-stationer på skolerne
Lærerne mangler arbejds-stationer på skolerne

Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, mener, at ordningen er god.

- I de fleste hjem er der i dag to-tre computere eller tablets. Så det er oplagt at børnene tager udstyret med i skole. Der er også den fordel, at børnene kender der egen computer og undervisningen dermed glider lettere. Samtidig passer børnene bedre på computeren eller tabletten, når det er deres egen, siger han og tilføjer:

- Men skolerne skal sørge for, at børnenes tablets og computere kan låses inde. Eleverne skal heller ikke have deres tablets med i skolegården, hvor de kan gå i stykker.

Slut med at ringe til klasselæreren efter klokken 17
Slut med at ringe til klasselæreren efter klokken 17

Pia Allerslev (V), børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune ser gerne 'bring your own device' rullet ud i et 'vist tempo', men understreget, at det ikke er krav, men en opfordring.

- Samtidig anerkender jeg, at det kan give anledning til konflikter og har potentiale til at stigmatisere børn. Men det skal håndteres af skolerne og forældrene på linje med de skel, der i forvejen er. Børnene ved jo godt, hvem der har det nyeste iPhone, eller hvem der er god til matematik, og hvem der ikke er, siger hun.

Skoleleder på Brønshøj Skole Camilla Ottsen har ikke ønsket at udtale sig.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forkrampethed, rutinemangel eller...
bt.dk
Alternativet-medlem sammenligner...
bt.dk
Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Silkeborg-manager efter drama:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx