Af Ritzau - 01/05-17 11:15; Opdateret: 01/05-17 11:42

Mette F. sender skatteaben i Kristian Jensens retningMette F. sender skatteaben i Kristian Jensens retning

Skattevæsnet blev en skygge af sig selv, da den nuværende finansminister var skatteminister, siger S-formand.

storybild

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, holder 1. maj taler flere steder landet over. Her er det hos 3F i Herning. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Skatteministeriet er det sted, hvor der har været allermest gang i ministerudskiftningerne de seneste år. Ikke mindre end ni personer fra fire forskellige partier har beklædt posten siden 2004.

Det er en af årsagerne til, at det er vanskeligt at udpege en bestemt politiker som ansvarlig for de skandaler, der har ramt skattevæsnet på det seneste.

Men i sin tale til arbejdernes internationale kampdag, 1. maj, retter Socialdemokratiets formand skytset mod nuværende finansminister Kristian Jensen.

Han var skatteminister i perioden 2004-2010, og er dermed den af de ni, der har siddet længst på posten.

- Da Kristian Jensen var skatteminister blev vores skattesystem år for år en skygge af sig selv, siger Mette Frederiksen.

- Skal man efterhånden grine eller græde? Så er der udbytteskatten. Så er der inddrivelsen. Så er der restancerne. Det går ikke, lyder det fra Socialdemokratiets partiformand.

Mette Frederiksen erklærer, at tilliden til Skat er væk. Det er farligt for et samfund, mener hun, for det kan føre til, at folk spørger sig selv, hvorfor de skal betale skat, hvis naboen ikke gør.

Hun mener ikke, at regeringen gør nok for at bekæmpe skattesnyd.

- Jeg ved ikke helt, hvad det er, regeringen egentlig bruger deres tid på. Men bekæmpelse af skattely virker ikke til at være toppen af poppen hos de blå, siger Mette Frederiksen.

- Vi hører stadig om snyd. Hvidvask af penge. Lyssky firmaer, der undslår sig skat. Som stjæler milliarder fra vores samfund.

Hun taler i dagens løb flere forskellige steder landet over.

Socialdemokratiet har stillet et forslag om at ansætte 1000 ekstra medarbejdere i skattevæsnet, ud over det der allerede er aftalt. Faktisk er det ikke kun et forslag, men et egentligt valgløfte.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er danskernes foretrukne...
bt.dk
Han voksede op i Albertslund: Nu...
bt.dk
Krig hos Socialdemokraterne: Profil...
bt.dk
Magnussen med selvtillid: Her vil han...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx