Af Ritzau - 26/08-16 22:12

Motorvejen mellem Skanderborg og Aarhus skal udvidesMotorvejen mellem Skanderborg og Aarhus skal udvides

Transportministeren er klar til at bruge en halv milliard kroner på en udvidelse af E45 mod Aarhus.

storybild

Bilister der tit kører på E45-motorvejen mod Aarhus kender også til køerne. Regeringen er nu indstillet på at få dem udryddet med en udvidelse af motorvejen. Billedet her er dog fra en anden motorvej. (arkivfoto) (Billede: Scanpix/Dennis Lehmann)

Massiv trafik og konstante kødannelser på motorvejen mellem Aarhus og Skanderborg er blevet dagligdag, og derfor skal den tosporede motorvej udvides til tre spor i hver retning.

Sådan lyder et forslag ifølge Jyllands-Posten i regeringens finanslovsudspil, og transportminister Hans Christian Schmidt (V) forventer, at motorvejen vil være udvidet inden for tre til fire år.

Udvidelsen skal ske ved at lave et ekstra spor i hver retning i den nuværende midterrabat, som er 12 meter bred. Dermed undgår staten at skulle ekspropriere eller opkøbe jord.

- Så det bliver relativt billigt, siger Hans Christian Schmidt, der er sikker på, at udvidelsen kan laves for 500 millioner kroner.

Planerne får en positiv modtagelse hos både borgmestre i området og hos Dansk Industri, der betegner E45 som Danmarks største flaskehals.

Også syd for Skanderborg - mod Horsens - har erhvervslivet ønsket E45 udvidet. Desuden efterlyser det midtjyske erhvervsliv en hærvejsmotorvej fra Hobro til syd for Kolding.

De projekter bliver ikke taget af skrivebordet med udvidelsen af Aarhus-Skanderborg-strækningen, lover ministeren.

- Det er ikke et enten-eller. Det er et både-og, siger ministeren til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Er nu reelt udryddet: Det sidste...
bt.dk
Chok: Historiske danske legender...
bt.dk
Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx