Af Ritzau - 15/10-16 14:55

Politikere vil have styr på voldelige patienterPolitikere vil have styr på voldelige patienter

Personalet i psykiatrien beskyttes bedre i aftale, som hjælper voldelige patienter, mener DF's Liselott Blixt.

storybild

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, - - Se RB 20/8 2016 11.12. Sundheds- og Ældreudvalg modtager Årets Laks for beslutning om at fjerne transseksualitet fra sygdomsliste. (Foto: Mathias Bojesen/Scanpix 2012) (Billede: Scanpix/Mathias Bojesen)

Selv om det i sidste hug tog partierne ni timer at blive enige om at beskytte bostedernes personale og patienter bedre, så er tiden godt givet ud.

Det mener Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, om aftalen, der sent fredag faldt på plads mellem alle Folketingets partier på nær Enhedslisten.

Aftalen skaber 150 pladser på nye specialiserede socialpsykiatriske afdelinger for at forebygge vold på bosteder.

- Det er en målrettet indsats for de patienter med svære psykiske lidelser, udadreagerende og uforudsigelig adfærd, gentagne indlæggelser, afbrudte behandlingsforløb, misbrug og eller dom til behandling, siger Liselott Blixt.

Hun påpeger, at personalet på de nye afdelinger får overfaldsalarmer, ligesom flugtveje sikres.

- Samtidig sikrer vi de andre beboere på de socialpsykiatriske tilbud, at de kan få mere ro og kan færdes sikkert, hvor de bor, siger Liselott Blixt.

De Radikales sundhedsordfører, Lotte Rod, hæfter sig ved, at ingen patienter kan blive tvangsindlagt på de nye afdelinger, hvis de ikke er tvangsindlagt i psykiatrien.

- Jeg drømmer om, at vi om 20 år slet ikke bruger tvang i psykiatrien. Jeg tror, vi kommer til at kigge tilbage på nogle af de ting, vi gør mod folk i dag og tænke: Hvordan kunne vi finde på det, siger Lotte Rod.

Hun peger på, at de fem nye specialiserede socialpsykiatriske afdelinger er inspireret af afdeling M på Sct. Hans i Roskilde.

Socialdemokratiets psykiatriordfører, Yildiz Akdogan, glæder sig over, at der kommer hjælp til en sårbar gruppe.

- Vi løfter en sårbar og udsat gruppe med svære psykiske lidelser og misbrug. Der kommer en socialt rehabiliterende indsats, siger Yildiz Akdogan.

SF's psykiatriordfører Trine Torp kræver mindre tvang.

- Vi fik pillet de nye tvangsbeføjelser ud, som regeringen havde lagt op til, siger Trine Torp.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx