Af Jeppe Pedersen - 24/08-17 17:01

Stine fik skadedyrsbekæmper til at sprøjte huset: Nu er hendes hund dødStine fik skadedyrsbekæmper til at sprøjte huset: Nu er hendes hund død

På få timer forvandlede Stine Lytgens liv sig fra et eventyr til et mareridt.

storybild

Hunden Sveske af racen mops, der er blevet så syg af giften, at den ikke kan nærme sig huset.   (Billede: Privat)

Familien, der består af Stine, hendes mand Simon, hendes 16-årige søn Jeppe og hendes tre hunde Sveske, Rita og Trut, som hun elsker overalt på jorden, opdagede, at de havde væggelus i hjemmet i Næstved. De følte, at de blev bidt konstant.

Derfor ringede de til en skadedyrsbekæmper, der skulle fjerne lusene.

Det lykkedes ikke i første omgang, men skadedyrsbekæmperen fortalte angiveligt, at han kunne sprøjte hele huset til med giften Demand. Stine blev forsikret, at det var lovligt, og det ikke var farligt for hverken mennesker eller dyr, og derfor gav hun sin accept.

Men det skulle de aldrig have gjort.

»Jeg er lige ude for at hente vores engelske bulldog, og da jeg kommer tilbage, er helvedet brudt løs. Vores mops, Sveske, sidder ude på køkkengulvet med en kønsåbning på størrelse med en appelsin, hun savler, hendes øjne er røde. Og min lille Trut ligger og hiver efter vejret,« siger hun.

Sammen med sin mand og sit barn skyndte de sig ud til dyrelægevagten, der gav hundene medicin og antihistaminer. Og resten af natten blev parret nødt at gå udenfor med hundene viklet ind i våde håndklæder, mens hundene hylede af smerte.

Samtidig begyndte sønnen Jeppe og Stine selv at mærke giften på deres krop. Deres ansigter hævede, og de fik røde øjne, og det føltes som glasskår mod huden. Derfor tog hele familien ud til Stines veninde, hvor de kunne bo i et stykke tid.

Men det blev ikke bedre. Og de blev nødt til at besøge dyrlægen, Uffe Nordgren hos Køge Bugt Dyreklinik.

»Vi tager op til dyrelægen, der giver os den værst tænkelige besked: 'Den hund får I ikke med hjem igen. Den skal aflives', siger han om vores lille franske bulldog, Trut. Og selv om han gør alt for hjælpe Sveske siger han, at den ikke må komme ind i vores hus igen,« siger Stine, der er vred på skadedyrsbekæmperne.

Stine Lytgen ringer til skadedyrsbekæmperen, der ifølge hende beklager og siger, at de vil gøre huset rent igen, og de aftaler en dag. Men da familien kommer tilbage på den aftalte dag, er der endnu ikke gjort rent. Uforstående ringer Stine igen til skadedyrsbekæmperen, der ifølge Stine siger, at han selv vil troppe personligt op. Men på den pågældende dag, kommer han aldrig. Og nu nægter skadedyrsbekæmperen ifølge Stine Lytgen, at de har gjort noget forkert.

»Jeg kan godt acceptere, at han har begået en fejl, men jeg kan ikke acceptere, at han ikke vil stå ved det. Han burde blot sige, at han melder det til sin forsikring,« siger hun.

Sagen ender nu formentlig i en retssag, hvor det skal afgøres, om skadedyrsfirmaet skal betale erstatning.

Derfor har MX ikke skrevet navnet på firmaet.

Lige nu bor Stine Lytgen ude i haven i et hjemmebygget orangeri. Hunden Sveske bor hos deres veninde, og kun hendes mand og søn kan tåle at være i huset. Men det er en stakket frist. Retssagen kan tage et halvt år, og vinteren er på vej i horisonten. Så Stine Lytgen bliver nødt til at finde en anden bolig.

Det smerter Stine Lytgen ekstra, at hun skal flytte fra sin mand.

»Jeg vil helst ikke kigge på at skulle flytte. Jeg elsker min mand og børn højt, så jeg vil jo ikke flytte fra dem,« siger hun.

Parret vil ikke flytte sammen væk fra huset, mens den eventuelle retssag står på, da de håber, at det ender med, at skadedyrsfirmaet betaler for at rense hele huset.

Og selv om hendes hund Sveske er hendes et og alt, vil hun ikke byde at tage hende tæt på huset, hvor den bliver syg.

»Jeg kan ikke byde en hund, at den skal blive her og være syg bare for min skyld. Selv om det er min elskede Sveske,« siger hun.

Derfor er hun nu nødt til at give afkald på den og er nu i gang med at finde en familie, der skal tage sig af den.

 

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx