Af Daniel Seistrup - 15/02-18 10:50

Medie begik kæmpe brøler efter Henriks død: Nu lægger de sig fladt nedMedie begik kæmpe brøler efter Henriks død: Nu lægger de sig fladt ned

Da det i morgentimerne onsdag kom frem, at prins Henrik var afgået ved døden, arbejdede medierne hurtigt for at få nyheden bragt.

storybild

Dronning Margrethe og prins Henrik (Billede: Royalportraits Europe/Bernard Ru)

Og måske det nogle steder gik lidt for hurtigt.

I hvert fald endte det svenske medie SVT med at bringe et billede af den norske kong Harald - i stedet for prins Henrik.

På billedet, som prydede mediets artikel om dødsfaldet, ser man den norske konge kigge dronning Margrethe i øjnene.

Nu lægger SVT sig fladt ned efter fejlen.

I en mail til norske Se og Hør skriver SVT, at de ved en fejl har publiceret billedet af kong Harald i stedet for prins Henrik klokken 4.30 natten til onsdag.

'Fejlen blev straks opdaget, og billedet blev taget væk. Desværre dukkede billedet op igen på Twitter senere på morgenen, det er et problem, vi nogle gange støder på, men som vi ved, hvordan vi skal håndtere. Denne gang dummede vi os dog,' skriver SVTs nyhedschef på nettet, Michael Kucera, norske Se og Hør.

Det var dette billede, som SVT ved en fejl lagde på deres site:

Oslo 20140518. Dronning Margrethe av Danmark avduker Christian Frederik-monumentet på Eidsvolls plass ved Stortinget søndag. Monumentet er regjeringingens gave til Stortinget i forbindelse med Grunnlovens 200-årsjubileum. Kong Harald og Dronning Sonja og prins Henrik av Danmark var tilstede sammen med statsminister Erna Solberg og stortingspresident Olemic Thommessen. Kunstneren er Kristian Blystad. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix (Billede: Åserud, Lise)

Han fortæller endvidere, at mediet opdagede fejlen, fordi de modtog mails om det fra læsere.

'Det er naturligvis beklageligt, at vi publicerer et forkert billede, specielt i en sammenhæng som dette, jeg beklager, at det skete,' skriver Michael Kucera.

Sent tirsdag aften klokken 23.18 sov prins Henrik stille ind i på Fredensborg Slot omgivet af Dronningen og sine to sønner. Den 20. februar kl. 11.00 vil bisættelsen finde sted i Christiansborg Slotskirke.

Klokken 10 torsdag er prins Henrik blevet fragtet fra Fredensborg Slot til Amalienborg, hvor han skal ligge frem til sin bisættelse.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet bekræfter: Vi har ham! Her...
bt.dk
Milliardæren Yvonne Seier...
bt.dk
Venner gennem 30 år: Eddie Skoller...
bt.dk
Kyllinge-gigant tvunget til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx