11/08-15 13:21

Drabssigtet sygeplejerske: Mit liv er revet ituDrabssigtet sygeplejerske: Mit liv er revet itu

30-årige sygeplejerske har været afskåret fra at tale med familien i knap et halvt år på grund af fængsling.

storybild

En 30-årig sygeplejerske, som politiet mistænker for fire patientdrab og et drabsforsøg, valgte tirsdag ved Retten i Nykøbing Falster at tage ordet.

Det skete umiddelbart, inden at dommer Henrik Linde valgte at fængsle hende på baggrund af en begrundet mistanke i tre af drabene og drabsforsøget.

- At blive beskyldt for noget, man ikke har gjort, er ekstremt byrdefuldt, lød det fra den lille mørkhårede kvinde, som under hele retsmødet sad i vidneskranken midt i retslokalet.

Sygeplejerske bliver fængslet for endnu et drab
Sygeplejerske bliver fængslet for endnu et drab

Hun havde ellers afvist at lade sig afhøre af anklager Jeanette W. Andersen til sagens substans, men benyttede sig alligevel af sin ret til at få det sidste ord.

- Mit liv er revet itu. Jeg er afskåret fra at tale med min familie, fortalte kvinden, der er mor til en pige på syv år.

Flere af kvindens pårørende var til stede i retten, blandt andet hendes kæreste, som, inden retsmødet gik i gang, gav kvinden et kys på munden.

Det skete i forbindelse med, at to andre tilhørere blev bortvist fra retssalen. De har været afhørt som vidner, og anklagemyndigheden forventer, at de skal vidne i en senere eventuel retssag. Derfor måtte de ikke være til stede - sådan er reglerne.

Flere dødsfald efterforskes i sygeplejerskesag
Flere dødsfald efterforskes i sygeplejerskesag

Sygeplejersken har siddet fængslet siden begyndelsen af marts. Her blev hun anholdt, efter at politiet modtog en anmeldelse fra en læge, der er kæreste med en af kvindens kolleger.

Kvinden blev sigtet for at stå bag tre dødsfald, som skete på hendes vagt, som strakte sig fra den 28. februar og frem til dagen efter, 1. marts. Hun blev desuden sigtet for at have forsøgt at dræbe yderligere en kvinde.

Nu er sigtelserne mod hende udvidet til også at omfatte et påstået drab, som fandt sted på en afdeling, hvor kvinden arbejdede tilbage i marts 2012.

Kvinden nægter sig skyldig i samtlige sigtelser og har kæret rettens afgørelse til Østre Landsret.

LÆS OGSÅ: Sigtelse: Sygeplejerske begik drab allerede i 2012

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx