Af - 15/04-15 10:07; Opdateret: 15/04-15 11:36

Langt flere tages for eksamenssnyd: Sådan bliver de bustedLangt flere tages for eksamenssnyd: Sådan bliver de busted

På Aarhus Universitet tager man næsten fire gange så mange studerende i at snyde i eksamen som i 2010. Også på resten af landets uddannelser tager flere i at plagiere andres tekster.

storybild

Aldrig er så mange blevet taget i at snyde til eksamen.

På Danmarks næststørste universitet i Aarhus tog man 2014 hele 209 studerende i eksamenssnyd. Et tal, som er steget fra 55 i 2010 og 110 i 2012.

Prodekan Peder Østergaard fortæller, at en stor del af stigningen skyldes, at man i dag bruger et it-program, der kontrollerer om dele af teksten er kopieret fra nettet eller andre opgaver.

Unge mænd: Vi snyder til eksamen
Unge mænd: Vi snyder til eksamen

- Derfor er det stadig et problem og et alt for stort tal. Universitetet har så sent som i sidste uge bevilliget 200.000 kroner til en informationskampagne om problemet over for de studerende. En del ved ikke, at man ikke må tage tekst fra nettet uden at citere, siger han.

Andre videregående uddannelser melder om flere sager om eksamenssnyd.

Sådan kan snu gymnasieelev smugkigge i sin eksamen
Sådan kan snu gymnasieelev smugkigge i sin eksamen

Copenhagen Business School tog i 2011 47 studerende i snyd - sidste år fik man 168 indberetninger om mulig snyd. De 69 blev afsløret med et computerprogram, man tog i brug i 2014. På Københavns Universitet toppede 2014 med 61 sager. Også Roskilde Universitet og DTU tager lflere snydere.

Censorerne på videregående uddannelser gjorde i 2013 opmærksom på problemet i deres årlige censorberetning.

Forældre stormer skole for at hjælpe deres børn til eksamen
Forældre stormer skole for at hjælpe deres børn til eksamen

På radiografuddannelsen afleverede mange ifølge beretningen eksamenssvar, der var en 'ordret gengivelse af teksten fra lærerbogen', og 14 ud af 45 på en markantil uddannelse blev taget i at kommunikere internt under en eksamen.

Snydende sygeplejerskestuderende steg fra 24 i 2013 til 39 i 2014.

- Det er bekymrende, at der ser ud til at være en stigning i sager om eksamenssnyd. Jeg opfordrer institutionerne til at tale åbent om det, siger Steen Hundborg, leder af censorformandskabet.​

Sladreprogram skal stoppe snyderne til eksamen
Sladreprogram skal stoppe snyderne til eksamen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx