Af - 01/09-16 17:02

Fængslet for skyderi på Christiania sympatiserer med Islamisk StatFængslet for skyderi på Christiania sympatiserer med Islamisk Stat

En 25-årig mand affyrede flere skud mod politiet, fremgår det af sigtelse. Han er sigtet for tre drabsforsøg.

Bildstrecke im Grossformat »

Torsdag eftermiddag blev der afholdt grundlovsforhør i sagen, hvor to betjente og en civil blev ramt af skud natten til torsdag på Christiania.

Ifølge en ny pressemeddelelse fra Københavns Politi har den 25-årige mand tilsyneladende tilknytning til Millatu Ibrahim og sympatiserer for Islamisk Stat.

Den varetægtsfængslede er dansk statsborger, men født i Bosnien Hercegovina. Han har boet i Danmark, siden han var fire år.

Pape: Christianitter må sætte sig op mod kriminelle
Pape: Christianitter må sætte sig op mod kriminelle

I retten er det kommet frem, at han ud over drabsforsøg er sigtet for hashhandel med 48 kilo hash, 2,7 kilo skunk, 2,7 kilo pot, 1476 joints og 399 store joints samt hasholie og 51 hashkager.

Han er også sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, da han havde en pistol af kaliber 22 med tilhørende ammunition under anholdelsen.

Skuddrama på Christiania: Mand sigtes for tre drabsforsøg
Skuddrama på Christiania: Mand sigtes for tre drabsforsøg

Skudepisoden skete ifølge sigtelsen, da to civilklædte politifolk stoppede den 25-årige mand, der kom cyklende på Christiania onsdag aften. Han skød begge politifolk.

Til en civil mand i nærheden råbte den 25-årige, "er du også fucking panser?", hvorefter han skød manden i benet, lyder det i sigtelsen.

Under grundlovsforhøret i dommervagten er dørene blevet lukket døre, selv om sagen har interesse for offentligheden.

Det sker af hensyn til politiets efterforskning. Der kan ifølge anklagemyndigheden nemlig være andre medgerningsmænd, som ikke bør kunne følge med i efterforskningen igennem pressen.


LÆS OGSÅ: Løkke: Afskyeligt skyderi er wake up-call for Christiania

LÆS OGSÅ: Formodet gerningsmand er tidligere anklaget for voldsomt drabsforsøg

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx