Af - 09/04-14 22:13

Her er hemmeligheden bag Heunickes komet-popularitetHer er hemmeligheden bag Heunickes komet-popularitet

Transportminister Magnus Heunicke bliver vurderet bedst af samtlige regeringens ministre. Forklaringen er blandt andet sociale medier.

storybild

Han er stadig relativt ny på posten, men Magnus Heunicke (S) er lynhurtigt strøget til tops som regeringens mest populære minister. (Billede: Polfoto/Jakob Jørgensen/arkiv)

Den socialdemokratiske transportminister Magnus Heunicke har fået en særdeles god start på sin nye post, som han overtog i februar. I hvert fald hvis man spørger danskerne, viser en måling foretaget af YouGov for metroxpress.

Her scorer Heunicke 3,34 ud af 5 og er dermed den minister med den bedste score, efter at han debuterede på popularitetslisten som nummer fire med en score på 3,14 for to måneder siden.

Dong-straf: Vælgerne dumper Corydon
Dong-straf: Vælgerne dumper Corydon

- Han kender trafikområdet, er gået til det med krum hals og kommet med klare meldinger. Han langer ud efter DSB, hvis togene ikke kører regelmæssigt – det tror jeg, at folk synes er forfriskende, forklarer Altingets politiske kommentator Erik Holstein.

En anden del af forklaringen findes på sociale medier, mener Benjamin Rud Elberth, der var digital chef hos Socialdemokraterne fra 2008-12 og i dag har samme titel hos konsulentbureauet Geelmuyden.Kiese.

Her er de 3 bedste politikere på Facebook
Her er de 3 bedste politikere på Facebook

- Han er en af de bedste danske politikere på sociale medier; selv til stede, svarer manden på gulvet og tager dialogen alvorligt. Han giver rigtig meget af sig selv og udtrykker personligt følelser og frustrationer og tager folk med i sin ideskabelse, siger han.

- Hvis man stiller et spørgsmål med substans til Magnus Heunicke på sociale medier, så får man et svar fra ham. Det lyder banalt, men det er der rigtig mange politikere, der kunne lære noget af – det er ikke en selvfølge, at en minister sidder og svarer på sociale medier, for de har jo et tungt og travlt job, tilføjer Benjamin Rud Elberth.

Sociale medier om SF: Vildere end 'House of Cards'
Sociale medier om SF: Vildere end 'House of Cards'

Mens Heunicke altså topper listen, er en anden socialdemokrat helt i bund, nemlig statsminister Helle Thorning-Schmidt.

- Det er decideret uhyggeligt for Thorning og Socialdemokraterne, at hun ligger der. Normalt snakker man om statsministereffekt og at statsministeren skal trække partiet og regeringen op, men her har vi en statsminister, der falder til jorden som en sten, siger Altingets politiske kommentator Erik Holstein.

Næsten halvdelen fravælger både Løkke og Thorning
Næsten halvdelen fravælger både Løkke og Thorning

- Hun er kommet totalt ud af sync med befolkningen, for eksempel i diskussionen om velfærdsturisme, hvor hun simpelthen ikke kan se problemerne. Hun så bare slet ikke dette her komme, og hun landede på et standpunkt, der var umuligt at forsvare for partiet. Det var det samme i sagen om salget af en del af Dong til Goldman Sachs, påpeger Erik Holstein.

- Det er rigtig farligt for hende, for der er ved at opstå et indtryk af en dame, der klarer sig fantastisk godt i Bruxelles og kan tage selfies med Obama, men som simpelthen ikke forstår, hvad der rører sig i befolkningen. Det er et ekstremt farligt prædikat for en statsminister, vurderer han.

LÆS OGSÅ: Vælgerne flygter fra Løkke: Magien er væk

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Højt trusselsniveau i Frankrig:...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx