28/01-16 22:15; Opdateret: 28/01-16 22:32

Lykketoft: Jeg havde ikke planlagt eller forudset lækageLykketoft: Jeg havde ikke planlagt eller forudset lækage

Mogens Lykketoft siger på Facebook, at han aldrig havde planlagt at talen fra 70-års fødselsdagen skulle ud.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Polfoto)

I en mere end tre minutter lang video på Facebook understreger formanden for FN's Generalforsamling, Mogens Lykketoft, at det aldrig var meningen, at talen fra hans 70-års fødselsdag skulle ud til offentligheden.

En tale, som er blevet stærkt kritiseret for at være under lavmål, da han blandt andet kalder statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for "en lille svindler" og regeringen for den "mest fladpandet og populistiske regering i hans levetid".

- Lækagen af min private fødselsdagstale, har jeg jo noteret mig herovre i New York, har givet anledning til voldsom mediedebat i Danmark og helt forståeligt angreb på det afsluttende ordvalg.

Lars Løkke Rasmussen: Lykketoft er sølle
Lars Løkke Rasmussen: Lykketoft er sølle

- Det ordvalg hører ganske rigtigt overhovedet ikke hjemme i det offentlige rum, og jeg vil heller aldrig drømme om at bruge det der. Derfor har jeg heller ikke ønsket at lade mig interviewe om det, starter Mogens Lykketoft.

Han påpeger, at den radikale Marianne Jelved, som var en af gæsterne ved fødselsdagen, har kaldt talen sjov i sin grovhed og med et glimt i øjet.

- Ja, der var et glimt i øjet og der var ikke nogle underforstået påstand om ulovligheder. Og alle de vilde spekulationer til trods så havde jeg hverken planlagt eller forudset lækagen.

Løkke ringer til Lykketoft efter svindler-kommentar
Løkke ringer til Lykketoft efter svindler-kommentar

Han fortæller, at der var en af hans venner, der spurgte, om han kunne bruge et citat og fik et nej og "selvfølgelig respekterede det".

Lykketoft forklarer, at han var overbevist om, at alle i rummet, så "langt var mine venner, at de aldrig vil kolportere ordvalget, uanset, hvad de mente om det".

- Lige så lidt som nogle af dem og nogle som helst andre selv vil risikere at stå offentligt til regnskab for enhver privat ytring, som de fremsatte i alvor eller i spøg. Men det skete så alligevel fra min private fødselsdagstale.

Søren Gade: Hvis jeg var Lykketoft sagde jeg undskyld
Søren Gade: Hvis jeg var Lykketoft sagde jeg undskyld

Til sidst understreger Lykketoft, at han er umådelig trist over Danmarks tilstand lige nu og ked af, at den tidligere regering ikke formåede at holde stand mod Lars Løkke Rasmussen.

Men at alle har en fælles forpligtigelse til at minimere skaderne, og det vil han også arbejde på fra sin platform i FN.

LÆS OGSÅ: Qvortrup om lækket tale-sviner: Klassisk Mogens Lykketoft

LÆS OGSÅ: Mette Frederiksen undsiger Lykketoft: Ikke god tone

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx