Af - 27/04-14 12:32

Ulven på spil igen: Fanget på nyt fotoUlven på spil igen: Fanget på nyt foto

En dansk ulv er endnu en gang blevet fanget på kamera. Denne gang i en privat skov ved Christianshede nær Silkeborg.

storybild

En dansk ulv er endnu en gang blevet fanget på kamera. Denne gang i en privat skov ved Christianshede nær Silkeborg. (Billede: Facebook - Ulv i Danmark)

Et vildtkamera placeret i en privat skov ved Christianshede sydvest for Silkeborg har taget et billede af en ulv.

Den danske ulv har fået hvalpe
Den danske ulv har fået hvalpe

Ifølge Thomas Secher Jensen, som er ulveekspert og seniorforsker ved Naturhistorisk Museum i Aarhus, er der højst sandsynligt tale om den samme ulv, som for nylig blev set ved Hørbylunde Bakker.

Vildkameraet, der står placeret ved en bunke roer, som skovens ejere bruger til vildtfoder, opsnappede ulven den 20. april klokken 21.51. Og det nye billede viser måske, at kronvildtet i området ikke er så påvirket af ulvens tilstedeværelse, som man skulle tro.

Tre han-ulve huserer i Jylland
Tre han-ulve huserer i Jylland

- Vildtkameraet tager billeder hvert 30. sekund, og der stod et par stykker kronvildt ved roerne, umiddelbart før ulven kom. Og da ulven forsvandt, gik der kun tre minutter, inden kronvildtet kom tilbage. Så kronhjortene er tilsyneladende ikke så bange for ulven, fortæller den ene af skovens ejere, Niels Vestergaard til TV MIDTVEST.

Niels Vestergaard er på ingen måde overrasket over, at der er en ulv i hans skov. Han fortæller, at en jagtkollega sidste år under bukkejagten så en ulv, og at de tidligere har fundet ulve-fodspor i området.

Ulvebestanden i Skandinavien vokser
Ulvebestanden i Skandinavien vokser

Over for TV MIDTVEST bekræfter Thomas Secher Jensen, at der med meget stor sandsynlighed er tale om en ulv, der er blevet observeret flere gange tidligere. Han hæfter sig blandt andet ved dyrets lange ben, den sorte halespids, de lange ører og manken om halsen.

- Det passer også meget godt sammen med, at der for nylig blev fotograferet en ulv ved Hørbylunde Bakker. Det kan meget vel være den samme. Og det skulle ikke undre mig, om det er vores gamle ven roekule-ulven, som sidste år blev fotograferet ved Harrild Hede, siger Thomas Secher Jensen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kritik gør ondt på Magnussens chef:...
bt.dk
Se tidslinjen: 14 danskere, der...
bt.dk
Spækhuggere set ved dansk havn: 'Det...
bt.dk
Tidligere politiinspektør om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx