29/08-17 10:10; Opdateret: 29/08-17 11:15

Det skal være billigere at købe en ny bilDet skal være billigere at købe en ny bil

Familier skal have råd til en sikker bil, derfor fjernes høj afgift på biler, men den lave sænkes, lyder det.

storybild

København. Det skal være billigere at købe ny bil, hvis det står til regeringen.

I skatteudspillet, som er præsenteret tirsdag, foreslås det, at der bliver indført én fælles beskatning på 100 procent på alle personbiler.

Regeringen ønsker helt at afskaffe den høje registreringsafgiftssats på 150 procent. Og yderligere skal den lave sats sænkes fra 105 til 100 procent.

Det handler om frihed, mobilitet og sikkerhed, når regeringen vil nedsætte registreringsafgiften, fortæller økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA).

- Det skal være lettere at være dansker. Derfor vil regeringen sætte registreringsafgiften på biler ned til 100 procent, sådan så familierne får råd til en mere sikker bil, siger ministeren.

Den sænkede registreringsafgift forventes at skabe et prisfald for personbiler på 14.900 kroner i gennemsnit, fremgår det af skatteudspillet.

De nuværende bilpriser er så høje, at danskerne ikke udskifter bil lige så ofte som andre europæere, mener ministeren.

- Vi har altså ældre biler end de fleste andre europæere.

- Det betyder noget for sikkerheden af de biler, vi kører rundt i. Og det er jo egentligt ikke rimeligt, at vi i et af verdens rigeste lande skal være dårligere kørende end vores naboer i Sverige og Tyskland, siger han.

Med forlaget om at have én fælles beskatning på 100 procent vil landets bilister ifølge Simon Emil Ammitzbøll fortsat betale en "utrolig høj afgift til staten".

Forslaget handler om at øge fleksibiliteten i særlig grad for familier, der bor langt fra større byer og i udkanten af landet.

Simon Emil Ammitzbøll understreger, at forslaget skal tage højde for mennesker, som bor steder, hvor der er langt til skole, arbejde og indkøb.

- Hvis man vil det godt for dem, som bor i udkanten, så skal man gå ind for lavere registreringsafgift.

- Det øger mobiliteten, det øger fleksibiliteten. Og det øger de muligheder, vi har for hver især at indrette vores liv, som vi vil, siger han.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx