26/07-17 07:39; Opdateret: 26/07-17 11:35

DF: Barske indsatte skaber behov for flere fængselsbetjenteDF: Barske indsatte skaber behov for flere fængselsbetjente

Den hårde kerne af kriminelle påvirker det psykiske arbejdsmiljø i fængslerne, siger DF-retsordfører.

storybild

Fængselsforbundets fagblad, Fængselsfunktionæren, skriver, at 43 fængselsbetjente i årets første halvår er blevet varslet om, at de afskediges på grund af sygdom. Free/David Ademas

København. De indsatte i landets fængsler, som fængselsbetjentene skal håndtere, er mere barske og hårdkogte end tidligere.

Det påvirker de ansattes arbejdsvilkår, siger Peter Kofod Poulsen, retsordfører for Dansk Folkeparti.

Han mener, at der skal skrues op for uddannelsen af flere fængselsbetjente, og at fagligheden skal øges.

- Der er ingen tvivl om, at den gruppe, fængselsbetjentene står tilbage med, er den hårdeste kerne, fordi man igennem mange år har lavet forsøg med andre afsoningsformer, siger han.

Fængselsforbundets fagblad, Fængselsfunktionæren, skriver, at 43 fængselsbetjente i årets første halvår er blevet varslet om, at de afskediges på grund af sygdom.

Normalt afskediges omkring 38 fængselsbetjente på grund af sygdom på et helt år. Det er psykisk nedslidning, der er årsag til de fleste sager om langvarig sygdom.

Udviklingen afspejler, at sygefraværet blandt medlemmerne generelt er stigende.

En fremskrivning af tal fra Kriminalforsorgen efter første kvartal 2017 viser, at den gennemsnitlige fængselsbetjent er sygemeldt 31 dage om året. Det er særligt de langtidssyge, som får tallet til at stige.

- Vi kan ikke gøre noget ved, at det er de hårdkogte kriminelle, som kommer i fængsel. De sidder der jo netop, fordi de har begået grov kriminalitet ude i samfundet, siger DF-ordføreren.

- Det eneste, vi kan gøre for vores fængselsbetjente, er at sørge for, at de er nok, så de altid kan være trygge, og at de altid kan få den faglige sparring, de har brug for.

Fra De Radikale lyder det dog, at man må sørge for at forebygge kriminalitet, så færre skal bag tremmer:

- Det er nemt at sige bagefter, at der skal flere betjente til, når man hele tiden er med til at stramme straffen i enhver henseende. Det bliver lidt skruen uden ende, siger Kristian Hegaard, som er fungerende politisk ordfører.

Retsordføreren for De Konservative, Naser Khader, mener derimod, at man skal sætte hårdt mod hårdt.

- Jeg synes, at vi i for mange år har vægtet de indsattes forhold mere end fængselsbetjente og ofrene i øvrigt, og nu er tiden kommet til at vægte ofrene og fængselsbetjentenes forhold højere, siger han.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Chok i FC København: Stjernespiller...
bt.dk
FCK nåede det sidste tog sydpå: 'Det...
bt.dk
DMI advarer: Risiko for skybrud og...
bt.dk
Efter skræmmende fund: Nu har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx