Af - 13/01-15 18:53; Opdateret: 13/01-15 20:21

Magasin afviser Charlie Hebdo, mens kiosker jagter detMagasin afviser Charlie Hebdo, mens kiosker jagter det

Bladkompagniet, som distribuerer det franske magasin, ved endnu ikke hvor henne i Danmark, man kan købe ugens udgave.

storybild

I morgen udkommer satirebladet Charlie Hebdo i mere end 3 millioner eksemplarer. Der sker blot en uge efter, at bladets redaktionslokaler i Paris blev angrebet af terrorister. Fem tegnere blev dræbt ved angrebet

På forsiden af morgendagens udgave er et billede af profeten Muhammed med overskriften 'Alt er tilgivet', og meget tyder på, at efterspørgslen på udgivelse nummer et efter angrebet bliver enorm.

Også i Danmark hvor Bladkompagniet bekræfter, at minimum 300 udgaver er bestilt hjem. De vil lande i bladkiosker torsdag eller fredag, men hvor de helt præcist bliver solgt er fortsat usikkert.

Avisforside manipulerer: Hvor blev kvindelige statsledere af?
Avisforside manipulerer: Hvor blev kvindelige statsledere af?

Charlie Hebdo-stab: Forsiden er i vores ånd
Charlie Hebdo-stab: Forsiden er i vores ånd

Tidligere tirsdag bekræftede Bladkompagniets direktør Christian Lanng Nielsen til Ritzau, at flere kiosker har sagt nej til at modtage Charlie Hebdo-udgivelsen. Blandt andet Magasins Bladhandel, som dog afviser, at deres nej til salget har noget at gøre med profeten Muhammed på forsiden.

- Vi får ikke bladet, og det har aldrig været meningen. Bladkompagniet har reserveret et antal magasiner til store kunder, men vi har ikke haft Charlie Hebdo i vores sortiment i fem år, så derfor har vi det heller ikke nu. Det er en kommerciel beslutning der er taget, siger en medarbejder i Magasins kommunikationsafdeling, som nægter at oplyse hvem i Magasin, der har truffet beslutningen om ikke at sælge satirebladet.

Flere kiosker og butikker, metroxpress har været i kontakt med, arbejder modsat på højtryk for at sikre sig muligheden for at sælge Charlie Hebdo. Blandt andet hos Faraos Cigarer i København, som afviser, at man frygter negative konsekvenser ved at forhandle magasinet med profeten Muhammed på forsiden.

Amagerbro Kiosk har allerede fået bekræftet, at de vil modtage satirebladet. Sandsynligvis allerede i morgen.

Første nummer efter terror: Charlie Hebdo afslører forside
Første nummer efter terror: Charlie Hebdo afslører forside

Jonatan Spang om terror: Selvfølgelig er jeg bange
Jonatan Spang om terror: Selvfølgelig er jeg bange

- Jeg er blevet lovet fem eksemplarer, og dem har jeg næsten allerede solgt syv gange. Normalt kan man slet ikke købe dem i Danmark, for de holdt op med at importere dem for nogle år siden, siger indehaver John Lorenz, som ikke bekymrer sig særligt om konsekvenserne af salget.

- Vi går ikke ind og dømmer. Vi er her for at tjene penge og sælge en vare, derfor har vi ingen betænkeligheder ved at sælge det. Selvfølgelig har jeg tænkt på, at det er et meget omdiskuteret blad, men hvis jeg mente, at der var en reel risiko for, at jeg fik en brosten igennem min rude, fordi jeg sælger det, så kan det da godt være, at jeg ville have tænkt anderledes, men jeg ser risikoen som minimal, siger John Lorenz.

Vesterbro-købmanden Kihoskh på Sønder Boulevard bekræfter ligeledes, at de forventer at sælge Charlie Hebdo. På nuværende tidspunkt regner de med at modtage 20 eksemplarer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx