Af - 07/04-16 19:13

Soldiers of Odin lukker ned i DanmarkSoldiers of Odin lukker ned i Danmark

Soldiers of Odin bekræfter, at organisationen stopper i Danmark.

storybild

(Billede: Soldiers of Odin Danmark)

Det private borgerværn Soldiers of Odin lukker ned i Danmark. Det bekræfter organisationens talsmand, Arne Andersen, over for metroxpress.

Siden organisationen startede op i Danmark, har den været meget omdiskuteret og er blevet kaldt racistisk og højreekstremistisk.

Odins Soldater indtager nattelivet: Vil patruljere i de danske gader
Odins Soldater indtager nattelivet: Vil patruljere i de danske gader

Selv om den danske gruppe har delt navn med finske Soldiers of Odin Finland, der ledes af en erklæret nynazist, har gruppen fastholdt, at den ikke er racistisk. Men navnet har været en så stor belastning, at Soldiers og Odin nu lukker ned i sin nuværende form, siger talsmand Arne Andersen til TV Øst.

- Vi var meget trætte af at blive sammenlignet med Soldiers of Odin i Finland og de påstande om, at vi skulle være højreekstreme og nazister. Det er vi altså ikke. Vi har brugt enormt meget tid på at skulle bekæmpe de påstande, siger han og tilføjer:

- Derfor er vi blevet enige om, at vi hellere vil bruge vores tid på at hjælpe folk, frem for at bruge vores tid på at slås med medierne.

Målet om at beskytte borgerne i nattelivet består dog, selv om Solders of Odin lukker ned. Arne Andersen siger nemlig til TV Øst, at næsten 120 medlemmer starter en ny organisation, der kommer til at hedde 'Nattevægterne'.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx