Af Bo Poulsen - 06/07-17 21:13

John reddede mand fra brændende tag: 'Det var et spørgsmål om sekunder, inden han brændte op'John reddede mand fra brændende tag: 'Det var et spørgsmål om sekunder, inden han brændte op'

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

storybild

(Billede: Fotomontage: Scanpix & John Pedersen)

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Røgen var kulsort, og flammerne var tårnhøje, da en brand brød ud på taget af en bygning i Rødovre torsdag middag.

Her kæmpede en midaldrende håndværker, der var fanget på taget, for sit liv. Øjenvidner kunne se, hvordan han forsøgte at skåne sig selv for de nådesløse flammer ved at holde en stor træplade foran sig som skjold.

Men der var ingen tvivl om, at det kun var et spørgsmål om tid, før flammerne ville opsluge ham.

Og i stedet for at vente på, at redningspersonalet ankom til stedet, så valgte den 45-årige kranfører John Pedersen at træde i karakter. Han løb hen til sin kran, der holdt ved nabobygningen, og førte kranen, hvor der var kæder for enden, hen til manden i nød.

»Jeg tænkte, at han brænder sgu ihjel, hvis jeg ikke får ham ned nu. Men da han først hang i kæderne og svingede fra sjette etage, var jeg bange for, at han ikke kunne holdet fast. For der var fandme langt ned,« siger John Pedersen til BT og fortsætter:

»Det var så mange flammer deroppe. Så det var et spørgsmål om sekunder, inden han brændte op eller selv valgte at springe ud fra taget.«

Heldigvis lykkedes det for John Pedersen, der har arbejdet for firmaet BMS de seneste fem år, med hjælp fra andre på stedet at få håndværkeren ned.

»Det gik så hurtigt. Lynhurtigt. Jeg kunne godt mærke bagefter, at adrenalinen pumpede.«

John Pedersen, der normalt arbejder i Kolding, har i denne uge arbejdet i København. Og han er overbevist om, at håndværkeren, der slap med lettere skader, var ekstrem heldig.

»Jeg var i tvivl, om jeg kunne nå derhen. Men jeg kunne godt se, at jeg ikke havde tid til at gøre masten længere. Jeg satsede på, at den var lang nok. Og det var den så. Det kunne lige så godt have endt galt. Der er meget held involveret i det her. At jeg lige holder der og ikke har noget hængende i krogen. Det hele spiller sammen. Det er sgu heldigt for ham. Hvis det havde været i går, havde jeg ikke kunnet redde ham, for der holdt jeg et andet sted,« konstaterer han.

At kranføreren med det ordinære navn er manden bag en af torsdagens mest ekstraordinære præstationer, tager han med ophøjet ro.

John Pedersen fortæller, at han egentlig bare er glad for, at han reagerede i situationen. Han nåede også lige at hilse på håndværkeren, som han hjalp ned fra taget, inden han blev kørt på hospitalet. Håndværkeren var umiddelbart meget fattet og takkede mange gange for indsatsen.

»Jeg har indset, at jeg er dagens helt i dag, men så er den jo ikke længere. Det (opmærksomheden, red.) går nok over i morgen. Men jeg er da glad for at have reddet ham. Der er sgu en familie, som får ham helt hjem.«

BT og MX har også talt med øjenvidnet Lars Hansen omkring den vilde redningsaktion. Du kan læse om det ved at klikke her.

Københavns Vestegns Politi har tidligere oplyst, at der var to håndværkere på taget, da branden brød ud. De kom begge lettere til skade i branden. En havde fået andengradsforbrændinger på hænder og ansigt, og den anden havde pådraget sig første- og andengradsforbrændinger på hænderne. Foreløbigt har politiet fastslået, at der skulle være tale om en arbejdsrelateret ulykke, da der blev lagt tagpap på bygningens tag.

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Offentligheden havde ingen adgang:...
bt.dk
Mand med jagtgevær fik politi til at...
bt.dk
Donald Trump i smutter: Kom til at...
bt.dk
Tidligere skovrider med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx