09/08-17 13:29; Opdateret: 09/08-17 15:03

Dna og mobilsnak er hovedbeviser i sag om bandeskyderiDna og mobilsnak er hovedbeviser i sag om bandeskyderi

En halsedisse efterladt i en bil indeholdt dna og krudtpartikler. Det er et centralt bevis i omfattende retssag om skyderi i bandemiljøet.

storybild

Retssagen om bandeskyderiet ved Riccos Kaffebar er onsdag gået i gang i Københavns Byret. Tre mænd er tiltalt for drabsforsøg efter at have affyret mere end 12 skud den 31. juli 2016. Free/Colourbox/arkiv

København. Riccos Kaffebar på Amager var i skudlinjen i sommeren 2016 under et større formodet bandeopgør, der involverede mere end 12 skud.

Det er blot én af mange skudepisoder, som har præget København det seneste års tid.

Tre unge mænd i starten af tyverne sidder onsdag i Københavns Byret tiltalt for drabsforsøg i forbindelse med skyderiet, hvor to blev ramt af henholdsvis tre og fem skud.

Tre andre skulle ifølge anklageskriftet også have været mål for kuglerne, men blev ikke ramt. De tiltalte nægter sig skyldige.

Ofrene har ifølge politiet formentlig tilknytning til den hedengangne gruppering Holmbladsgadebanden. Banden eksisterer ikke længere, men er blevet en del af den berygtede bande Loyal To Familia.

Politiet har tidligere meldt ud, at de tiltalte i større eller mindre grad har tilknytning til den rivaliserende bandegruppering ”Urbanplanen”, opkaldt efter et boligområde af samme navn.

En af de tiltalte afviser dog i retten onsdag ethvert tilhørsforhold til området Urbanplanen, eller at han skulle være en del af områdets bandemiljø. Han nægter også pure at være indblandet i skyderiet.

- Som jeg husker det, har jeg været hjemme og spille computer. Jeg spiller ofte flere dage i stræk. Jeg har hørt om skyderiet i området, men ikke, at det var ved Riccos Kaffebar, fortæller han i retten.

Anklagemyndigheden mener tilgengæld at kunne bevise de formodede gerningsmænds skyld.

Især skal en halsedisse, fundet med krudtpartikler og dna-spor fra en af de tiltalte, fungere som hovedbevis i sagen, fortæller anklager Rasmus von Stamm onsdag i retten.

Halsedissen blev fundet i en efterladt Suzuki Swift i et buskads i Kongelunden på Amager. Politiet mener på baggrund af videoovervågning, at der er tale om samme bil, som befandt sig nær kaffebaren på gerningstidspunktet.

Også en blå VW Polo er sat i forbindelse med skyderiet. To af de tiltalte har erkendt, at de har kørt i bilen. Men det ligger fast, at hverken de eller Poloen var i nærheden af kaffebaren, da der blev skudt. Det viser videomateriale i sagen.

Anklagemyndigheden mener dog, at Poloen er blevet brugt til at sondere området forud for skyderiet, og at personer i Poloen og den hvide Suzuki Swift har været i telefonisk kontakt.

Politiet har fundet frem til, at der er blevet ringet mellem to telefoner af mærket Bird, og mener, at telefonerne har været i hver deres bil. Telefonerne er dog aldrig fundet, og de tiltalte nægter at have noget med dem at gøre.

De tiltalte, som har kendt hinanden siden barndommen fra området Urbanplanen, blev først anholdt i december i forbindelse med en større politiaktion mod det københavnske bandemiljø. De har siddet varetægtsfængslet siden.

Selv om de tiltale og ofrene angiveligt har bandeforbindelser, så indgår det ikke i anklageskriftet og kan derfor ikke umiddelbart få betydning for en eventuel straf.

Der forventes dom i sagen mod de tre sidst i oktober.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Peter Madsen i retten: Derfor rejste...
bt.dk
Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Se billedet: 'Gift ved første...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx