Af Ritzau - 13/10-16 12:56

Radikale stiler efter kommunal fremgang på FrederiksbergRadikale stiler efter kommunal fremgang på Frederiksberg

Med tidligere præsidiemedlem Lone Loklindt i spidsen håber R på flere byrådsmedlemmer på Frederiksberg.

storybild

Lone Loklindt (R), der her ses sammen med prinsesse Marie, er valgt som spidskandidat for De Radikale på Frederiksberg. Partiet satser på at kunne få større opbakning ved næste kommunalvalg. Der har nemlig været flere, som stemte radikalt ved folketingsvalget end ved kommunalvalget. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Simon Læssøe)

Ved folketingsvalget sidste år blev Frederiksberg Kommune et af de steder i landet, hvor De Radikale fik den største opbakning.

Men den opbakning, der er til partiet, afspejler sig efter partiets mening ikke tilstrækkeligt ved byrådsvalgene, og det skal der laves om på.

Sådan lyder budskabet fra den nyvalgte spidskandidat, Lone Loklindt, der er tidligere folketingsmedlem og tidligere medlem af Folketingets Præsidium.

- Frederiksberg er faktisk den kommune, hvor Radikale står stærkest. Derfor synes vi, at der er god grund til at høste mere indflydelse ved at få flere mandater ind, siger hun.

Mens partiet ved folketingsvalget sidste år kun fik 4,6 procent på landsplan, stemte henholdsvis 9,5 og 12,7 af vælgerne i Frederiksbergs to valgkredse på R.

Den opbakning vil De Radikale forsøge at omsætte til flere byrådsmedlemmer end de nuværende to.

Mens De Radikale altså går efter fremgang, så er Frederiksbergs historiske borgmesterparti, De Konservative, ualmindeligt presset i meningsmålingerne.

Loklindt afviser dog, at De Radikale skulle gå med planer om at vippe De Konservative af pinden. De to partier har et udmærket samarbejde på Frederiksberg, understreger hun.

- Vi er rigtig glade for det samarbejde, vi har haft i mange år med De Konservative. Det er fordi, vi er optaget af det, vi samarbejder om, mere end hvem vi samarbejder med, siger Lone Loklindt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx