Af - 23/07-15 12:01; Opdateret: 23/07-15 12:36

Gorillaen Samson er død: Nu skal han destrueresGorillaen Samson er død: Nu skal han destrueres

En dyrepasser fra Givskud Zoo fandt torsdag morgen hangorillaen Samson død i sit anlæg. Den kendte tv-gorilla blev cirka 45 år gammel.

Bildstrecke im Grossformat »

Den store, stærke hangorilla Samson er død.

Det oplyser Givskud Zoo, som torsdag morgen fandt ham livløs i sit anlæg.

Over for metroxpress oplyser formidlingschef, Morten Hechmann Andersen, at Samson formentlig er død af hjerteproblemer.

- Han fik for to år siden konstateret et forstørret venstre hjerteforkammer. Noget vi også oplever inden for humanbiologien, hvis mænd over længere tid forsømmer at gå til lægen, siger han og forklarer, at hjertefejlen betyder, at der ikke blev pumpet tilstrækkeligt med blod rundt i systemet.

En senere obduktion skal fastlægge Samsons egentlige dødsårsag.

Kvinder er vilde med denne gorilla: Synes han ligner abernes Brad Pitt
Kvinder er vilde med denne gorilla: Synes han ligner abernes Brad Pitt

Samson har på flere måder været et stort aktiv for Givskud Zoo. Han har bidraget til avlsprogrammet med otte unger, hvoraf flere allerede selv har fået unger. Derudover har han fascineret og glædet utrolig mange af parkens gæster, der har besøgt ham og resten af gorillaflokken. På Facebook har Samson sin egen side med over 12.000 fans, hvor man har kunnet følge med i den aldrende gorillas gøren og laden.

- Det vides ikke med sikkerhed, hvor gammel Samson var, fordi han er vildtfanget i Cameroun og herefter kommet til Københavns Zoo via en dyrehandler. Men en estimeret alder lyder på 45 år, siger Morten Hechmann Andersen.

Nu skal han destrueres
Lige nu ligger Samson på køl, inden lægerne skal obducere ham. Men fordi det er sommerferie, vides det ikke med sikkerhed, hvordan der er tid til at skære i ham.

- Lige nu ved jeg ikke, hvad der helt præcis kommer til at ske, men efter obduktionen skal han nok destrueres. Det er proceduren, når denne slags dyr dør, siger Morten Hechmann Andersen, som understreger, at Samson ikke kommer til at ende som løveføde, hvilket blev giraffen Marius' skæbne i efterlivet:

- Det er udelukkende hov- og klovbærende dyr, som for eksempel giraf og zebra, vi bruger som foderdyr. Jeg kan ikke huske, at vi har gjort det med primater, siger Givskud Zoos formidlingschef.

Drabet på Marius var 'gratis' for København og Zoo
Drabet på Marius var 'gratis' for København og Zoo

Nuttede fastelavns-billeder: Giraffen Marius er alle vegne
Nuttede fastelavns-billeder: Giraffen Marius er alle vegne

Gorillaerne i de europæiske zoologiske haver administreres i et avlsprogram, og de vil nu blive meddelt, at Givskud Zoo mangler en avlshan.

- Med lidt held kan vi få lov at beholde Samsons næstældste hanunge ”Kipenzi” som ny avlshan. Han er stadig i Givskud Zoo og i den heldige situation, at han ikke er beslægtet med nogle af gorillahunnerne i flokken, lyder det fra Morten Hechmann Andersen.

Plat eller pletskud? Carlsberg leger med døde zoo-dyr
Plat eller pletskud? Carlsberg leger med døde zoo-dyr

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
Riskær tvunget til at brænde tonsvis...
bt.dk
Mens du sov: Forrygende Norge slår...
bt.dk
38-årig kvinde indlagt: Stukket ned...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx