Af - 09/09-15 18:55

Dyne-Larsen giver tæpper og puder til flygtninge i RødbyDyne-Larsen giver tæpper og puder til flygtninge i Rødby

Syriske flygtninge har siden i går kunnet varme sig i plaider og sove på liggeunderlag fra Jysk i modtagecenteret i Rødbyhavn.

Bildstrecke im Grossformat »

Lars Larsen og Jysk har været en tur på lageret for at hjælpe de mange flygtninge, der gennem de seneste par dage har krydset den danske grænse og lige nu befinder sig i Rødbyhavn på Lolland.

I alt har sengetøjslageret doneret plaider, puder og liggeunderlag til modtagecenteret i den danske grænseby, oplyser de til metroxpress.

- Vi sendte det hele derned i går, og jeg tror allerede, det er taget i brug, siger kommunikations- og pr-koordinator i Jysk, Lea Sleimann.

300 flygtninge vandrer på sønderjysk motorvej
300 flygtninge vandrer på sønderjysk motorvej

Over for metroxpress fortæller presseansvarlig i Red Barnet, Mette Noppenau, som er til stede i modtagecenteret i Rødbyhavn, at de allerede har taget en del donerede sager i brug. Om det er plaider og puder fra Jysk, ved hun dog ikke.

- Vi har selv købt nogle ting, som vi tog med, og der er kommet rigtig mange ting fra forskellige donorer, hvilket er rigtig flot, siger hun.

Jysk og Red Barnet arbejder lige nu på en stor indsamlingskampagne, som bliver skudt i gang i morgen.

- I hver Jysk-butik kommer der til at hænge en plakat oppe ved kassen. På den er der en stregkode, som man kan få Jysk-medarbejderen til at scanne ind. Gør man det, donerer man 50 kroner til Red Barnets arbejde i forbindelse med flygtningetilstrømningen i Danmark lige nu og det generelle arbejde med flygtninge i Syrien, siger Lea Sleimann.

Milliardær om hotel-ly til flygtninge: Vi dækker ALLE udgifter
Milliardær om hotel-ly til flygtninge: Vi dækker ALLE udgifter

Kørte 250 kilometer for at hjælpe flygtninge: - Jeg er lykkelig over, at vi gjorde det
Kørte 250 kilometer for at hjælpe flygtninge: - Jeg er lykkelig over, at vi gjorde det

Red Barnet oplyser, at en lang række privatpersoner allerede har været ekstremt behjælpelige og gavmilde med ting til modtagecentret i Rødbyhavn. Faktisk så gavmilde, at de ikke længere har plads til flere ting. Derfor opfordrer Red Barnet fra nu af folk til at donere til genbrugsbutikkerne, som har bedre muligheder for at sortere, lagre og distribuere de nødvendige, brugbare sager.

- Vi er meget taknemmelige for de mange ting, og folk har været enormt søde til at levere legetøj til børnene. Det har vi blandt andet brugt til at lave vores børnevenlige områder hernede, som gør rigtig stor gavn. Vores fokus er jo på børnene, og vi forsøger at skabe de bedst mulige rammer for dem i denne ekstraordinære situation, siger hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx