Af - 15/04-15 13:04

DMI: Sådan bliver din sommerDMI: Sådan bliver din sommer

Der er positive tegn i en ny prognose for maj, juni og juli.

storybild

Forhåbentligt bliver der gode muligheder for at hoppe i havet til sommer. (Billede: Polfoto/Per Rasmussen)

Festivalerne melder udsolgt af billetter, og tilbudsaviserne er begyndt at finde plads til havemøbler og grillbøffer. Sommeren er så småt på vej.

Og hvis du har planer om at slå teltet op til Smukfest eller Roskilde Festival, eller hvis du bare har planer om at nyde det danske vejr i år, så er der godt nyt til dig. DMI er klar med en prognose for maj, juni og juli, og den tegner godt for sommeren.

- Indtil videre er juli den af de tre måneder, hvor der er de største chancer for længere perioder med godt vejr. Jeg synes, det er den måned, der viser de mest positive tegn, siger Tim Petersson, der er energimeteorolog hos DMI, til metroxpress.

Først kom 'Ice Bucket Challenge': Nu kommer 'Pupi Challenge'
Først kom 'Ice Bucket Challenge': Nu kommer 'Pupi Challenge'

Han står bag prognosen, der fortæller, at juli måned vil byde på en gennemsnitlig temperatur på mellem 20 og 25 grader i dagstimerne. Det tyder også på, at måneden vil blive tørrere end normalt, og vi kan også forvente flere solskinstimer.

Inden du afbestiller flybilletterne til sydens sol, skal det dog påpeges, at der stadig er tale om en del usikkerheder. Tim Petersson fortæller, at især prognosen for juli er usikker, fordi den trods alt ligger langt ude i fremtiden. Alligevel er der en enkelt ting, som han føler sig "80 procent sikker på".

- Hvis vi kun snakker om, hvorvidt det bliver over eller under den normale temperatur for de tre måneder, er jeg ret sikker på, at den havner over. Hvor meget det så bliver, tør jeg ikke gætte på, siger Tim Petersson.

Af banen! Letpåklædte piger smides ud af motorsport
Af banen! Letpåklædte piger smides ud af motorsport

DMI's forudsigelser er lavet ud fra to større prognoser fra et europæisk og et nordamerikansk vejrinstitut. Her har Tim Petersson sammenlignet deres resultater for at finde frem til nogle tendenser for det danske vejr.

Når han kigger generelt på maj, juni og juli, lyder konklusionen, at vejret ser ud til at følge gennemsnittet fra de foregående 15 år. Det er kun temperaturen, der ikke helt rammer normalen.

- Selv om det hælder til den varme side, er det altså nogle ret små afvigelser fra normalen, som vi kan se i prognoserne. Med hensyn til nedbør vil det også ligge meget op ad det normale, måske lidt over i maj og lidt under i juli, siger han.

Når det kommer til årets sidste sommermåned, august, vil han ikke komme med en konkret prognose endnu.


LÆS OGSÅ: 'Latterlig' regel kan betyde farvel til gammel studenter-tradition

LÆS OGSÅ: Kendisfrisør: Denne musikers frisure bliver årets sommerhit

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx