Af Ritzau - 16/05-16 02:18

Handicaporganisationer: Nye sociale mål mangler pengeHandicaporganisationer: Nye sociale mål mangler penge

Det hjælper ikke at lave nye mål for socialpolitikken, når der ikke følger midler med, lyder et kritikpunkt.

storybild

Formand for Rådet for Socialt Udsatte mener, der mangler penge til socialområdet. (Billede: Free)

Regeringen præsenterer mandag en ny top-10-liste over sociale målsætninger, som skal afløse den tidligere regerings sociale 2020-mål.

Men selv om temaerne langt hen ad vejen er de samme, indeholder de nye socialmål, som socialminister Karen Ellemann (V) præsenterer mandag, også markante ændringer, skriver Jyllands-Posten.

De nye mål omfatter langt flere mennesker end tidligere - cirka 143.000 personer mod en målgruppe på cirka 55.000 mennesker for de gamle mål.

Særlig højt på listen står regeringens ønske om at gøre handicappede, socialt udsatte og psykisk syge til en del af arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet.

Men det er ikke bare noget, man lige gør, mener Danske Handicaporganisationer, der er kritiske over for de nye målsætninger.

- Det kommer ikke af sig selv, og jeg har ikke set tegn på, at arbejdsmarkedet er så rummeligt, som regeringen giver indtryk af. At opstille en række krav for at kunne tage en ungdomsuddannelse, det trækker altså heller ikke i den rigtige retning, hvis man vil inkludere flere, siger Torben Olsen, formand for Danske Handicaporganisationer, til Jyllands-Posten.

Mens den tidligere regering valgte ganske stringente mål, eksempelvis at ungdomskriminaliteten skulle falde med 25 procent, er de nye formuleringer uden løfter af den karakter.

Formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen, kalder de nye mål for "mindre ambitiøse" end de tidligere. Han mener dog, at både gamle og nye mål lider under samme problem: At der ikke følger flere midler med.

- Den gamle regering havde ganske absolutte mål i 2020-planen, som der ikke blev fulgt op på. Den nuværende regering har mindre ambitiøse mål, men i mine øjne er forskellen den samme. Så længe der ikke er tænkt ressourcer ind i planen, gør det ikke den store forskel, siger Jann Sjursen til Jyllands-Posten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
'Mette Frederiksen, du må aflive et...
bt.dk
Godt nyt til FCK efter fadæse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx